«Η χειρουργική των Ελλήνων δια μέσου των αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το τρίτομο έργο «Η χειρουργική των Ελλήνων δια μέσου των αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα»

Εμπνευστής και επιμελητής του έργου ο κ. Ιωάννης Μπράμης Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ε.Κ.Π.Α.

Πρόκειται για ένα πολυσυνεργατικό πόνημα, με 115 συγγραφείς, που αφορά την Ιστορία της Ελληνικής Χειρουργικής, από την Πρώιμη Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Στα 120 κεφάλαια και τις 1700 σελίδες καταξιωμένοι φιλόλογοι ,αρχαιολόγοι ,ιστορικοί της ιατρικής και γιατροί εξιστορούν την εξέλιξη της χειρουργικής στην Ελλάδα από την εποχή του χαλκού ως και σήμερα.

Ο κ. Μπράμης δήλωσε για το έργο :
«Είναι η διαδρομή της ελληνικής χειρουργικής που θέλουμε να την γνωρίζει το ευρύ κοινό όχι μόνο ο ειδικός επιστήμονας αλλά και κάθε επαρκής αναγνώστης. Θεωρώ ότι είναι καλογραμμένο και ευανάγνωστο . Νομίζω ότι θ΄αρέσει στον κόσμο και θα πληροφορηθεί πράγματα που θα τα δει για πρώτη φορά γραμμένα»
Στην παρουσίαση του τρίτομου έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο έδωσαν το παρών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την σύζυγό του, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής σκηνής.

Νεότερη Παλαιότερη