Ο Πολάκης έχασε 300 εκατομμύρια δωρεά ή είναι παραμύθι ;;

SHARE:

Mετά από τον σάλο που προκλήθηκε με την είδηση ότι το υπουργείο Υγείας, έχασε μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε χθες λέγοντας ότι η είδηση είναι fake news.

Συγκεκριμένα γράφτηκε στο τύπο ότι:
Απάντηση στους καλοθελητές και στα fake news περί δήθεν απόσυρσης από πλευράς Ιδρύματος Νιάρχου της δωρεάς των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς το Υπουργείο Υγείας, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στην ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: «Προς αντιπολίτευση ενταύθα: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Με fake-news που διασπείρει καθημερινά πλέον το πρώτο ΦΛΕΜΑ, προκοπή δε θα δείτε. Η πραγματικότητα είναι εδώ, προχωρά και δεν αλλάζει όση λάσπη και αν πετάτε».

Ποια είναι όμως τελικά η αλήθεια;
Στις 24 Απριλίου 2019 στην 4η Τακτική Τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών – 1 χρόνος από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΙΣΝ αναφέρει:

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία, η νέα σειρά σημαντικών δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στον τομέα της Υγείας, με προϋπολογισμό που προσεγγίζει πλέον τα €300 εκατομμύρια, περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αφορούν την ελληνική επικράτεια και προσβλέπουν στην ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες ανάγκες στο χώρο.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα φέρουν το όνομα του ΙΣΝ, τη στήριξη του νοσηλευτικού τομέα, την ενίσχυση της δυναμικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα. Όλες οι δράσεις περιγράφονται αναλυτικά στο www.SNF.org.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ΙΣΝ που διαπνέεται από διαφάνεια σε όλες τις δράσεις του, ιδίως όταν αυτές αφορούν συνεργασία με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (βλ. δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), κάθε τρίμηνο δημοσιεύεται ανακοίνωση που περιλαμβάνει τα κύρια σημεία προόδου ή καθυστερήσεων σε κάθε σκέλος της δωρεάς. Στην παρούσα ανακοίνωση έχουμε συμπεριλάβει μία ανασκόπηση των πεπραγμένων του τελευταίου έτους, δηλαδή από την υπογραφή, στις 21 Μαρτίου 2018, μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΙΣΝ για την υλοποίηση της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, έως σήμερα.

Η παρούσα ενημέρωση δημοσιεύεται με απόκλιση λίγων ημερών από το χρονοδιάγραμμα που οι ίδιοι έχουμε αποφασίσει να τηρούμε, εξαιτίας πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με την επιμέρους δωρεά που αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων, και καθώς επιθυμούσαμε να διευκρινιστούν ορισμένα εκκρεμή ζητήματα προτού προχωρήσουμε στη δημοσιοποίησή τους.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εκπαιδευτική δράση της Πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να συμπεριληφθεί στην «Πρωτοβουλία για την Υγεία» ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δεδομένης της συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων στα νοσοκομεία που οδηγούν κατ’ επέκταση σε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μας. Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, και για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε μηνών, το ΙΣΝ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για τον σχεδιασμό της εν λόγω δράσης. Ωστόσο, η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης. Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΙΣΝ πληροφορήθηκε ότι, παρεμφερής εκπαιδευτική δράση, ασύμβατη με την ολοκληρωμένη αρχική πρότασή του προς το Υπουργείο, βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), με πόρους του ΕΔ.

Ως εκ τούτου, και δεδομένων των μονομερών εξελίξεων, το ΙΣΝ ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά του για την εν λόγω δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως είχε εξαρχής σχεδιαστεί και κατά συνέπεια ακυρώνεται.
Άρα η άρση της χορηγίας γνωστοποιήθηκε από το ίδιο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι δεν προχωρά στην επιχορήγηση του προγράμματος καθώς δεν είχε κατατεθεί επί 15 μήνες πρόταση από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίησή του.

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σφύριζε …αδιάφορα, κύκλοι από το περιβάλλον Πολάκη επισημαίνουν ότι δε χάθηκε όλο το πόσο της χορηγίας που άγγιζε τα 300 εκατ. ευρώ, αλλά μόνο τα …4 εκατ. ευρώ!

Ειδικότερα κύκλοι που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη αναφέρουν
“Αβάσιμα και ενδεχομένως υποβολιμαία κρίνονται τα δημοσιεύματα που σπεύδουν να μιλήσουν για απόσυρση από πλευράς Ιδρύματος Νιάρχου της δωρεάς των 300 εκατομμυρίων Ευρώ προς το Υπουργείο Υγείας.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς προχωράει κανονικά στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της και συγκεκριμένα στην δημιουργία των 2 μεγάλων νοσοκομείων (Κομοτηνής και Παίδων Θεσσαλονίκης, που αφορά σε περίπου 200 από τα 300 εκ. Ευρώ), στην αγορά και συντήρηση των αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ (27 εκ. Ευρώ περίπου), για τα PET και τα Κυκλοτρόνια, για την εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής στο «τραύμα» και τις κινητές μονάδες κλπ.

Πρόσκαιρη εμπλοκή παρουσιάστηκε μόνο κατά το σκέλος της δωρεάς που αφορούσε στην εκπαίδευση ενάντια στις ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις (πρόγραμμα που δεν φτάνει ούτε τα 4 εκ. Ευρώ συνολικά)… κι αυτό επειδή υπάρχει σε εξέλιξη αντίστοιχο πρόγραμμα από τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ). Παρόλα αυτά και γιαυτήν την εξέλιξη γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ του Ιδρύματος και του Υπουργείου”.

Τα τελικά συμπεράσματα δικά σας

του Αλέξανδρου Γιατζίδης, διευθυντή σύνταξης, 

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια κοροναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παιδεία Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Ο Πολάκης έχασε 300 εκατομμύρια δωρεά ή είναι παραμύθι ;;
Ο Πολάκης έχασε 300 εκατομμύρια δωρεά ή είναι παραμύθι ;;
https://1.bp.blogspot.com/-3Q-znH9Xu5E/XNBBd7dkI3I/AAAAAAAB-B8/rKK4bKPZEmIVv1XfUD6o4UVXQK8ZkVcHQCLcBGAs/s640/polakis12.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-3Q-znH9Xu5E/XNBBd7dkI3I/AAAAAAAB-B8/rKK4bKPZEmIVv1XfUD6o4UVXQK8ZkVcHQCLcBGAs/s72-c/polakis12.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2019/05/300.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2019/05/300.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy