Μιχάλης Σιδηρόπουλος : Μία διαφορετική συζήτηση με τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα ψηφίσουν, βασιζόμενοι κυρίως στις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε μία σειρά συνεντεύξεων, με ανθρώπους που ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές ή και βουλευτικές εκλογές, ζητώντας από τους ανθρώπους αυτούς απαντήσεις, που πιστεύουμε θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα σαν ανθρώπους, πέρα από τις πολιτικές θέσεις κομμάτων και σχηματισμών που συμμετέχουν.

Να τι μας δήλωσε ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, με τον συνδθ\υασμό "Δήμος για όλους" του Υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Σούλα

Ποιο άθλημα σας αρέσει να παρακολουθείτε ;
Ως θεατής σταμάτησα να παρακολουθώ τον επαγγελματικό αθλητισμό όταν συνειδητοποίησα ότι υπάρχει διαφθορά και πολλά πράγματα είναι "στημένα".
Όταν ήμουν νεότερος ασχολήθηκα με το βόλεϋ και συμμετείχα στην τοπική ομάδα του Αίαντα Ευόσμου. 

Ποια είναι η αγαπημένη σας κινηματογραφική ταινία ;
Θεωρώ πως το κάθε είδος προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις. Μου αρέσουν οι ταινίες φαντασίας γιατί σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο, μου αρέσουν οι αστυνομικές ταινίες που έχουν ανατροπές αλλά και οι ταινίες που καταγράφουν πραγματικές ιστορίες που δεν γνωρίζουμε, όπως το "Spotlight" που καταγράφει το σκάνδαλο παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία και την προσπάθεια αποσιώπησης-αποκάλυψης του.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο ;
To "J'accuse" του Εμίλ Ζολά. Θα μπορούσε να είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και στην ιστορική υπόθεση Ντρέιφους. 

Παρακολουθείτε κάτι στην Ελληνική τηλεόραση ;
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που χαρακτήρισε μια άλλη εποχή και η θεαματικότητα του θα πέσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Βλέπω κάποιες φορές ειδήσεις.

Τι είδους μουσική σας αρέσει ;
Τα κύρια ακούσματα μου είναι Heavy metal αλλά ακούω σχεδόν όλων των ειδών την μουσική. Αγαπημένα συγκροτήματα που "κουβαλάω" από την εφηβεία είναι οι MANOWAR, οι SAXON ,oι Iron Maiden και άλλοι. 
H μουσική συνοδεύει πάντα την συναισθηματική μας κατάσταση. 
Π.χ. Mου αρέσουν και πολλά κλασικά κομμάτια όπως οι Βαλκυρίες του Βάγκνερ, η γνωστή Τοκάτα του Μπετόβεν και ο Γουλιέλμος Τέλος του Ροσίνι, ενώ όταν είμαι έξω με παρέα για καφέ ή σε κάποιο beach bar προτιμώ να ακούγεται lounge μουσική.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος διασκέδασης ;
Οτιδήποτε κάνω με φίλους. 
Η παρέα είναι αυτή που μετράει περισσότερο.

Ποιο μέρος έχετε επισκεφτεί μέχρι τώρα και σας έχει εντυπωσιάσει ;
Παρίσι και Βαρκελώνη είναι δύο πόλεις που θα επισκεπτόμουν κάθε χρόνο αν μπορούσα. Με έχει εντυπωσιάσει ο σεβασμός προς τον πολίτη που αποπνέουν αυτές οι δύο πόλεις και σαφώς η πλήρης αξιοποίηση της πολιτισμικής τους κληρονομιάς. 

Ποιο μέρος θα θέλατε να επισκεφθείτε και δεν το έχετε κάνει ακόμη ;
Σίγουρα κάποιες πόλεις της Κίνας και της Ιαπωνίας οι οποίες θα έχουν κρατήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, καθότι αυτοί οι δύο πολιτισμοί είναι οι πιο σημαντικοί σε εκείνη την άκρη της γης και ο χαρακτήρας τους είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που έχουμε συνηθίσει εδώ στον δυτικό κόσμο.

Με τι μέσο σας αρέσει να ταξιδεύετε ;
Το καλύτερο μέσο το οποίο θα με βόλευε δεν έχει εφευρεθεί ακόμη. Ο διακτινισμός θα με βοηθούσε. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό ;
Εχθές έφαγα ένα ωραιότατο σπιτικό Burger !

Αγαπημένος τόπος των διακοπών σας ;
Προσπαθώ κάθε χρόνο να ταξιδεύω σε διαφορετικό προορισμό κυρίως εντός Ελλάδος γιατί υπάρχουν πάρα πολλά όμορφα μέρη, που το καθένα έχει τον χαρακτήρα του, την δική του ομορφιά και το δικό του τρόπο να σε κάνει να τον αγαπήσεις. Ακούγεται λίγο κλισέ αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου.

Ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητά σας σε περίπτωση που εκλεγείτε ;
Δυο θέματα είναι θεωρώ η βάση για όλους τους τομείς. Η οργάνωση μέσω στατιστικών και η επικοινωνία με τους δημότες. Θα πρέπει να δημιουργηθούν στατιστικά στον κάθε τομέα ώστε να διαπιστώνονται τα λάθη και οι παραλήψεις και έτσι να βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα των υπηρεσιών. 
Η επικοινωνία με τους δημότες μέσα από το site του δήμου, από την τηλεφωνική "γραμμή του δημότη" που ήδη υπάρχει και από άλλες καινοτόμες προτάσεις όπως η καταγραφή προβλημάτων μέσω εφαρμογής για κινητά, σε συνδυασμό με την οργάνωση θα φέρουν τον δήμο σε άλλο επίπεδο... 

Ποιο πιστεύετε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του  Δήμου σας ;
Η οργάνωση στατιστικών και η μη ύπαρξη ικανοποιητικής επικοινωνίας με τους δημότες 😀

Θα βοηθούσατε στην επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου ;
Η επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου είναι ένα από τα γνωστά πλέον "αυτονόητα" που δυστυχώς δεν εφαρμόζονται στην χώρα μας.

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο
Γεννήθηκα στον Εύοσμο το 1978. Κάτοικος Ευόσμου όλα αυτά τα χρόνια έχω δει και έχω ζήσει την εξέλιξη του Δήμου μας. 

Τελείωσα το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γ.Ε.Λ. Ευόσμου και συμμετείχα στην ομάδα βόλλευ του Αίαντα Ευόσμου. Αποφοίτησα ως Μηχανικός Αυτοματισμού από το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι.Θ. στη Σίνδο. Εκπλήρωσα την στρατιωτική θητεία μου στα τεθωρακισμένα. Εργάζομαι από το 2004 στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες εταιρίες στον τομέα του βιομηχανικού αυτοματισμού με έμφαση τα ενεργειακά έργα. Μέσα από την εργασία μου έχω ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχω κάνει κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και πολλές φορές έχω συνεργαστεί με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά είναι διαρκές και έχει εκφραστεί σε διάφορες φάσεις της ζωής μου ενώ πάντα ο στόχος μου ήταν και θα είναι το κοινό συμφέρον και η πρόοδος.
Ως φοιτητής συμμετείχα σε ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές μου στα διοικητικά όργανα του τμήματος και της σχολής.
Παλαιότερα έχω συμμετάσχει στην ίδρυση, την δημιουργία οργάνων, καταστατικού και λειτουργίας μικρού νέου κόμματος .
Εχω εκλεγεί και ήμουν μέλος 2 φορές στο Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Αυτοματισμού Βορείου Ελλάδος.

Νεότερη Παλαιότερη