Θεσσαλονικη : Δολοφονική επίθεση σε φοιτήτρια και απόπειρα βιασμού

Ανάστατη η Πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες για απόπειρα βιασμού σε βάρος φοιτήτριας στις τουαλέτες της Σχολής και για επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν φοιτήτριες μετά το μάθημα! 

"Μία ημέρα προηγουμένως απόπειρα βιασμού φοιτήτριας. Σήμερα απειλή με μαχαίρι σε μια συμφοιτήτρια μου και μένα. Αύριο; Τι έπεται;" αναφέρει μεταξύ άλλων στα «Φοιτητικά Νέα» νεαρή φοιτήτρια που έπεσε θύμα επίθεσης εντός του Ιδρύματος. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, τρεις φοιτήτριες μέσα σε διάστημα δύο ημερών έχουν πέσει θύματα επιθέσεων σε χώρους εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ειδικότερα, φοιτήτρια που σπουδάζει στο Τμήμα Ιατρικής, περίπου στις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (08.05.2019) σύμφωνα με Καθηγητή του πανεπιστημίου, δέχθηκε επίθεση (απόπειρα βιασμού) από άγνωστο εξωπανεπιστημιακό άνδρα, στις τουαλέτες του Τμήματος (Ανατομείο). 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος εθεάθη και την επόμενη ημέρα από την επίθεση σε βάρος της φοιτήτριας στον χώρο μπροστά από το κτήριο του Τμήματος Ιατρικής. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής με ενημέρωση που απέστειλε στους φοιτητές του, προειδοποιεί:

«Ο δράστης φοράει μαύρο τζιν παντελόνι, σκούρο λαδί T-shirt και σκούρα αθλητικά παπούτσια μάρκας Nike. 'Έχει λεπτή σωματική διάπλαση, μέσο ύψος, ξυρισμένο κεφάλι και επίμηκες τραύμα στο μέτωπο. Επίσης έχει τατουάζ και στα δυο χέρια. Αν πέσει στην αντίληψή σας άτομο με αυτά τα χαρακτηριστικά να ειδοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ τους φύλακες». 

Μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη (07.05.2019) το απόγευμα, δύο φοιτήτριες του ΑΠΘ δέχθηκαν επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού εντός της Πανεπιστημιούπολης, καθώς έφευγαν από την Σχολή. Μία από τις φοιτήτριες,  ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση μαζί με συμφοιτήτρια της από τοξικομανή μέσα στο campus καθώς έφευγαν από διάλεξη που είχαν παρακολουθήσει, ο οποίος προτάσσοντας σουγιά απείλησε τις φοιτήτριες με τη φράση «μπορώ να γίνω πολύ επικίνδυνος αν θέλω». 

«Εγώ με μια συμφοιτήτρια μου δεχτήκαμε επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού. Ήταν 7 παρά το απόγευμα. Ήταν ακόμα μέρα και είχε κόσμο μέσα στο campus. Και ξαφνικά, καθώς περπατούσαμε, πετάχτηκε μπροστά μας ο δράστης. Ήταν αλλοδαπός. Στην αρχή, νόμιζα ότι ήθελε να μου κλέψει το κινητό που το κρατούσα στο χέρι μου. Ύστερα, λέει τη φράση "μπορώ να γίνω πολύ επικίνδυνος αν θέλω"». 

Και συνεχίζει η φοιτήτρια: «Αμέσως μετά βγάζει το σουγιά μπροστά στο πρόσωπό μας. Βέβαια, επειδή όπως σας δήλωσα είχε κόσμο τριγύρω, όποτε κατάλαβε πως δεν τον παίρνει και τράπηκε σε φυγή. Αν όμως ήταν πιο αργά και χωρίς κόσμο, δεν ξέρω τι μπορεί να είχε συμβεί. Ψάξαμε να βρούμε φυλακές να το αναφέρουμε, αλλά μάταια. Πήγαμε την επόμενη μέρα με την υπεύθυνη καθηγήτρια μου στην πρυτανεία να κάνουμε γραπτή αναφορά του γεγονότος. Το χαρτί δεν ξέρω αν έφτασε ποτέ στον Πρύτανη. Και η απάντηση τους ήταν "Να προσέχουμε απλά περισσότερο μέσα στο Πανεπιστήμιο". Τα συμπεράσματα δικά σας.» 

Η φοιτήτρια καταλήγει τονίζοντας: «Για μας, όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν μέγιστο εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών μας και στην πραγματοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας μας στο χώρο του ΑΠΘ. Ζούμε κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας, φόβου και ανασφάλειας. Τα γεγονότα αυτά δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αφορούν όλους μας. Δε μπορούμε να φανταστούμε ότι τα δραστικά μέτρα θα παρθούν μόνο όταν φτάσουν τα χειρότερα. Δεν πρέπει κανείς μας να φοβάται να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά ούτε και να φοβάται το αν θα φύγει ασφαλής στο τέλος της ημέρας!»  
Νεότερη Παλαιότερη