"Χάσαμε γιατί δεν μας κατάλαβε ο κόσμος"!!!

"Χάσαμε γιατί ο κόσμος δεν πρόλαβε να κατανοήσει τα μέτρα μας"
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης τα έβαλε με τους... ψηφοφόρους για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με τους… ψηφοφόρους τα βάζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, όσον αφορά το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο OPEN TV ανάπτυξε μία θεωρία για την βαριά ήττα που γνώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και έριξε την ευθύνη στον κόσμο, τους ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα ο κ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί τι έκαναν την περασμένη Κυριακή και πρόσθεσε πως ίσως δεν ήθελαν να οδηγήσουν με τις επιλογές τους σε νίκη της ΝΔ. Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε πως στο Μαξίμου γνώριζαν πως η ήττα θα ερχόταν, όχι όμως με τέτοια διαφορά. «Γνωρίζαμε πως υπάρχει διαφορά, όχι όμως το μέγεθος».


«Επί της ουσίας εκτιμώ πως αρκετά θετικά πράγματα που έκανε η κυβέρνηση δεν αξιολογήθηκαν τόσο ώστε να μην επέρθει τόση διαφορά και να μην είναι υπέρ της ΝΔ», σημείωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ακόμη αφού διαμήνυσε πως πιστεύει στην ανατροπή, τονίζοντας πως «οι Ευρωεκλογές είναι σήμα όχι προάγγελος», απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους με το ερώτημα «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν ήταν αυτό που ήθελαν…».

Σε γραμμή Φλαμπουράρη και ο Σπίρτζης: Χάσαμε γιατί ο κόσμος δεν πρόλαβε να κατανοήσει τα μέτρα μας

Αλαζονεία καταλόγισε στη ΝΔ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε σχέση με τη στάση της για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και μάλιστα, όπως είπε, πριν ακόμη αποφανθεί ο ελληνικός λαός για την επόμενη κυβέρνηση.

Σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι οφείλεται στη διαχείριση μνημονιακών πολιτικών επί τέσσερα χρόνια, τις οποίες επιπροσθέτως το κυβερνών κόμμα δεν πίστευε. Όπως είπε, τα μνημόνια στα οποία έβαλε τη χώρα ο παλαιοκομματισμός, επιβάρυναν τη μεσαία τάξη και οδήγησαν την κυβέρνηση σε μεγάλη φθορά. 

Κατά συνέπεια, όπως επισήμανε ο υπουργός, είναι λογικό η μεσαία τάξη να στείλει το μήνυμά της στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια από μέρους της να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι και παρά την προσπάθεια, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, να καθορίσει την οικονομική και κοινωνική της πολιτική, έστω και με καθυστέρηση. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, δεν πρόλαβαν να γίνουν κατανοητά από την κάθε οικογένεια, τον κάθε επαγγελματία, τον κάθε συνταξιούχο.
Νεότερη Παλαιότερη