Βίντεο με τον φονιά του Γραικού

Στα έγκατα της γης μιας κτηνοτροφικής μονάδας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κρυβόταν για περίπου τρία χρόνια η λύση στη μυστηριώδη εξαφάνιση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.
Ο άνθρωπος που τον είχε δει για τελευταία φορά ήταν εκείνος που σύμφωνα με την ομολογία του στις αστυνομικές αρχές σκότωσε τον Δημήτρη Γραικό και στη συνέχεια τον έθαψε κάτω από τόνους χώματος και κοπριάς στην κτηνοτροφική του μονάδα.
Η διορατικότητα και το ένστικτο του αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη δεν επέτρεψαν να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, επιστρέφοντάς την στον ανακριτή ο οποίος ξεκίνησε τον περασμένο Φλεβάρη νέα έρευνα ενώ ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις, γεγονός που έλυσε τα χέρια της αστυνομίας που κατάφερε να ερευνήσει την κτηνοτροφική μονάδα του βασικού υπόπτου.

Σε δυο διαφορετικούς λάκκους βάθους 6 μέτρων είχε θάψει το αγροτικό 4Χ4 και το πτώμα του επιχειρηματία ο έμπορος κρεάτων με τον οποίο φαίνεται πως ο Δημήτρης Γραικός είχε οικονομικές διαφορές. 
Αυτό άλλωστε υποστήριξε στις πρώτες του κουβέντες ο έμπορος κρεάτων, ο οποίος κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι το Νοέμβριο του 2016 ο Γραικός ήρθε στην επιχείρησή του και άρχισαν να καυγαδίζουν για κάποια χρηματικά ποσά. Κατά τον καυγά, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, έσπρωξε με δύναμη τον Δημήτρη Γραικό, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο κατηγορούμενος υποχρεώθηκε να ομολογήσει το έγκλημά του, όταν η αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό μετάλλων εντόπισε το αυτοκίνητο του θύματος.

Η Αγγελική Νικολούλη που ερευνούσε την υπόθεση της εξαφανισης του Δημήτρη Γραικού πριν από μήνες είχε αιφνιδιάσει τον έμπορο και του είχε ζητήσει να ακολουθήσουν με το αυτοκίνητο του την ίδια διαδρομή της μοιραίας νύχτας.
Στην αρχή αρνήθηκε αλλά μετά δέχτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα της ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του. Η δημοσιογράφος εντόπισε τις αντιφάσεις του και του ζήτησε να πάνε στην κτηνοτροφική μονάδα του. Εκεί διαπίστωσε πως σε ένα σημείο υπήρχαν πρόσφατες παρεμβάσεις με τσιμέντο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά της απάντησε πως έκανε κάποιες εργασίες.

Δείτε το βίντεο από το Φως στο Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη να κάνει την επίμαχη διαδρομή με τον καθ' ομολογία δράστη:

Νεότερη Παλαιότερη