Θεσσαλονίκη : Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε μεγάλη επιχείρηση, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε μεγάλη επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει το ΚΚΕ
Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στην «Express Service», απαιτεί με ερώτησή του το ΚΚΕ στη Βουλή.
Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα στη Βουλή :
"Οι εργαζόμενοι στην «Express Service» αντιμετωπίζουν μια απαράδεκτη κατάσταση, καθώς η εταιρία τους χρωστά μισθούς, δώρα Χριστουγέννων, επιδόματα αδειών και ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερα από 8 χρόνια.
Η εταιρία, επικαλούμενη τη μείωση των κερδών της και την αντιπαράθεσή της με τους ανταγωνιστές της, καταβάλει ορισμένα ψίχουλα ως «έναντι» ή και τίποτα κάθε μήνα στους εργαζόμενους, φτάνοντας πλέον να χρωστά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Ενώ όπως έχει καταγγείλει και παλαιότερα το ΚΚΕ, η εταιρία καταφεύγει και σε μεθόδους τρομοκράτησης των εργαζομένων για να επιβάλλει αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση.

Για αυτήν την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι έχει ευθύνη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, εδώ και σχεδόν 5 χρόνια, δεν έκανε τίποτε για να δώσει λύση στον Γολγοθά των εργαζόμενων, επικαλούμενη διαδικαστικά ζητήματα του ΣΕΠΕ, της δικαιοσύνης και των συναντήσεων με την εργοδοσία. Ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νομοθετώντας, εφαρμόζοντας και διατηρώντας μια σειρά μέτρα που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων και των απαράδεκτων συνθηκών στους χώρους δουλειάς.
Τα όσα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην «Express Service» αποτελούν απόδειξη για το πώς η καπιταλιστική ανάπτυξη και ο ανταγωνισμός των επιχειρηματικών ομίλων, που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν κορώνα στο κεφάλι τους, αποτελούν τις συμπληγάδες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να συνθλίψουν το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η άμεση καταβολή στους εργαζόμενους τόσο του συνόλου των δεδουλευμένων που χρωστούνται από την εταιρία, όσο και οι μελλοντικές αμοιβές των εργαζομένων.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιάννης Δελής
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου"

Νεότερη Παλαιότερη