Χαλκιδική : Πανδαισία γεύσεων, στην "Γιορτή της Αριστοτελικής θάλασσας

Χαλκιδική : Πανδαισία γεύσεων,  στην "Γιορτή της Αριστοτελικής θάλασσας"
Η θάλασσα της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική είναι ευλογημένη....
Με φόντο τα αρχαία Στάγειρα, πατρίδα του παγκόσμιου Αριστοτέλη, φιλοξενεί τις πιο μαγευτικές παραλίες, πλαισιωμένες από τις ακτές της καταπράσινης αθωνικής Χερσονήσου, το πανέμορφο χωριό της Ολυμπιάδας αποτελεί το κρυμμένο πολύτιμο πετράδι της Χαλκιδικής. 

Οι chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας αφήνουν για λίγο το παραδοσιακό λιμάνι της Καβάλας, και έρχονται στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, όπου σε συνεργασία με την ντόπια σεφ Μαρία Αντωνίου του δημοφιλούς εστιατορίου Olympic, δημιουργούν γιορτή – ωδή στην Αριστοτελική θάλασσα, την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 8 το βράδυ.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αγίου Όρους και της Ολυμπιάδας, φημίζονται για την εξαιρετική νοστιμιά τους.
Ο λόγος που τα κάνει να διαφέρουν σε γεύση από τα υπόλοιπα, είναι ότι τα νερά των θαλάσσιων κόλπων είναι βαθιά και καθαρά, με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, καθώς επίσης στην περιοχή υπάρχουν πολλά θαλάσσια ρεύματα πλούσια σε τροφή.


Τα ντόπια ψαρικά, τα φρούτα του δάσους, τα βότανα, τα αρμυρίκια και ο οίνος παρελαύνουν το ένα μετά το άλλο, από το τραπέζι που είναι στρωμένο δίπλα στη θάλασσα.

Η γιορτή της Αριστοτελικής θάλασσας

ΜΕΝΟΥ 

Αθωνική τριλογία Ναπολεόν από χταποδοκεφτέδες, μυδοκεφτεδες και κολοκυθοκεφτέδες με Ελληνική σαλάτα και σάλτσα τζατζίκι.

Σαλάτα με ψητή κίτρινη κολοκύθα και άγρια χόρτα του Αριστοτελικού όρους. 

Καλαμάρι γεμιστό με μαριναρισμένα θαλασσινά, και ταπέτο κρίταμα, ντυμένο με σάλτσα τσίπουρου.

Επιδόρπιο 
Ρυζόγαλο με μουντοβίνα και κανέλα.
( Η μουντοβίνα είναι απόσταγμα μελιού και κερήθρας, το οποίο αποτελεί προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και παράγεται μόνο στην Αρναία της Χαλκιδικής από ντόπιους μελισσοκόμους)

Οίνος τοπικός Λευκός 

Τιμή ανά άτομο : 23 ευρώ
Δευτέρα 20 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ
Εστιατόριο Olympic 
Ολυμπιάδα Χαλκιδικής
Κρατήσεις και πληροφορίες  τηλ. 23760 51331


Νεότερη Παλαιότερη