Σάλος : Οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού, στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού πήγαν στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ!
Σάλος με την παρουσία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτατων αξιωματικών οι οποίοι με πολιτικά στέκονταν στην πρώτη γραμμή και συνομιλούσαν με υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Το θέμα αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα σε επικοινωνία με το protothema.gr ουσιαστικά αδειάζει τον αρχηγό της Αστυνομίας και προαναγγέλλει Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Παπακώστα: 
«Θα εξεταστούν αυτεπαγγέλτως, γιατί υπάρχει εσωτερικός κανονισμός ο οποίος τα προβλέπει και ουδείς εξαιρείται».

Οι φωτογραφίες με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας και πρωτοκλασάτων στελεχών της Αστυνομίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα σχόλια και αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Με απλά λόγια, εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων και η ποινή για την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποστρατεία των συγκεκριμένων αξιωματικών που δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν εκεί για να εποπτεύσουν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο για τον λόγο αυτό τουλάχιστον ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα έπρεπε να είναι ένστολος. Το ίδιο ισχύει για τους αξιωματικούς εν υπηρεσία που δεν προϊστανται υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά τάξης και εξ ορισμού φορούν τις στολές και τα διακριτικά τους.

1. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - 2. Ο αρχηγός του Λιμενικού - 3. Ο αντιστράτηγος Δραγατάκης, επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος ενώ συνομιλούν με τον Πάνο Σκουρλέτη λίγο πριν ξεκινήσει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος
(φωτογραφία από το newsit.gr)
Νεότερη Παλαιότερη