Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, στη διεθνή έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL,

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν παρούσα με το περίπτερο “Fish from Greece”, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο των ιχθυηρών και θαλασσινών παγκοσμίως, που διεξήχθη 7-9 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Στο Ελληνικό περίπτερο οι επισκέπτες -αγοραστές, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου, δημοσιογράφοι, από όλον τον κόσμο- είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και τα προϊόντα των εταιριών-μελών της που συμμετείχαν φέτος στην έκθεση, καθώς και να απολαύσουν φρέσκο ελληνικό ψάρι, παραγωγής των εταιριών-μελών, σε πρωτότυπες συνταγές που δημιούργησε, ειδικά για το κοινό αυτό, ο διακεκριμένος σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος και οι συνεργάτες του.

Το περίπτερο “Fish from Greece”τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Αργύρης Μακρής, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε., Μαρίνα Πέτρου, Προϊσταμένη της Γεν. Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αναστάσιος Παπαθωμάς, Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, Ειρήνη Κωνσταντινίδου, εκπρόσωπος του Αντιπροσωπευτικού Γραφείου Βρυξελλών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε) και Βαρβάρα Λαλιώτου, εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της για την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην παγκόσμια αγορά, μέσω της εξωστρέφειας και με διεθνή προσανατολισμό, η ΕΛΟΠΥ σχεδίασε το 2018, και έκτοτε αναπτύσσει και εφαρμόζει με συνέπεια, το συλλογικό σήμα “Fish from Greece” (στα ελληνικά, “Ελληνικό Ψάρι”), την ενιαία εθνική ταυτότητα που χαρακτηρίζει τα προϊόντα που παράγουν τα 21 μέλη της, με την οποία παρουσιάστηκε και στη SEAFOOD EXPO στις Βρυξέλλες.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Υ∆ΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛΟΠΥ)
Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σήµερα από 21 Μέλη, με µονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αντιπροσωπεύοντας περίπου 80% της

ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛΟΠΥ αυτοχρηµατοδοτείται µέσω απλού µηχανισµού εισφορών και προσφορών των Μελών της, στα οποία παρέχει πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβληµάτων, την επικοινωνία µε τις αρχές και άλλα. Αποστολή της EΛΟΠΥ είναι η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, που αναπτύσσονται µε φροντίδα, εµπειρία και τεχνογνωσία στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, σύµφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΑΡΙ
Η πιστοποιηµένη και κατοχυρωµένη ονοµασία “Ελληνικό Ψάρι”, είναι η ταυτότητα που χαρακτηρίζει όλα τα ελληνικά φρέσκα ψάρια που µεγαλώνουν µε φροντίδα, εµπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας , σύµφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με εύκολο, διακριτικό, ευκολοµνηµόνευτο όνοµα και υιοθετώντας τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του αστραφτερού λευκού, τα χρώµατα της ελληνικής σηµαίας και της ελληνικής θάλασσας, το “Ελληνικό Ψάρι” αποτελεί σφραγίδα εµπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσµο. Η σήµανση των προϊόντων υποστηρίζεται από ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης της ΕΛΟΠΥ.
Νεότερη Παλαιότερη