Αρθρο-ντροπή για την Ελλάδα, από την Wall Street Journal

Στη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής αναφέρεται με άρθρο της η Wall Street Journal. Στο άρθρο της περιλαμβάνεται και μια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος επισημαίνει ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο «υπήρξε πραγματική προσπάθεια αντιμετώπισης των τεχνικών ζητημάτων».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και η δίκη παραμένει σε εξέλιξη, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυσλειτουργικότητα του συστήματος Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Μάλιστα, τονίζεται ότι ακόμη και τώρα που ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι έχουν επιλυθεί προβλήματα όπως η έλλειψη χώρου για τη φιλοξενία της δίκης, αποφάσεις σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή δεν αναμένονται τουλάχιστον πριν περάσει ένας χρόνος.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και η ηγεσία της και αφορούν δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας, κατοχή παράνομων όπλων, ρατσιστική βία, ξέπλυμα χρημάτων και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης καθώς και στο γεγονός ότι η έρευνα σε βάρος της ξεκίνησε (και οδήγησε σε συλλήψεις και στη δίκη που καθυστερεί) μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσα.

Στο άρθρο της Wall Street Journal τονίζεται ότι η καθυστέρηση στη δίκη επιτρέπει ουσιαστικά στη Χρυσή Αυγή να μετέχει σε εκλογές και επισημαίνεται ακόμη πως οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν ποσοστά που τη φέρνουν ακόμη και στην τρίτη θέση μεταξύ των κομμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη