Προεκλογικό δώρο στους ταξιτζήδες από τον Τσίπρα

SHARE:

Σε άλλο ένα «κλείσιμο του ματιού» προς τους ταξιτζήδες, τους οποίους πριν τις ευρωεκλογές ο Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει να κάνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε η κυβέρνηση αυτή τη φορά διά του υπουργείου Εργασίας.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δίνεται η δυνατότητα στους ταξιτζήδες να δουλεύουν και ας έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι παύει να είναι προϋπόθεση της συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.
«Με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018 ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016» αναφέρεται στην εγκύκλιο.


Γιατί χαίρεται ο Θύμιος και χαμογελά; Έχει τους λόγους του να φιλιέται με τον φίλο του σ. Πρωθυπουργό, δικαιολογείται να δέχεται εντολές από τον σ. Υπουργό Μεταφορών για να μετατρέψει ένα μέσο δημοσίας χρήσεως, το ταξί, σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ! Η κάθε του επιθυμία ήταν διαταγή και τώρα έφτασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός. Τον χρεώνονται οι επιβάτες.

Ο Θύμιος θέλει περισσότερα γερασμένα ταξί. Ο ΣΥΡΙΖΑ του τα δίνει.
Το 2007 τα ταξί είχαν όριο ζωής τα 10 χρόνια για όσα ο κυβισμός τους έφτανε στα 1950 κυβικά εκατοστά και τα 12 χρόνια για αυτά που ξεπερνούσαν τα 1950 κ.ε. Με ειδικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζεται ότι «όσα ΕΔΧ αυτοκίνητα ταξί έχουν έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ετών αν έχουν κυβισμό μηχανής μέχρι 1.950 κυβικά εκατοστά και με τη συμπλήρωση ΔΕΚΑΟΚΤΩ  (18) ετών αν έχουν κυβισμό μηχανής 1.950 κυβικά εκατοστά και άνω».

Στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου τα ταξί αποσύρονται στα 10 χρόνια, σχετίζουν την παλαιότητά τους με την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Η σχετική έρευνα μεταφέρεται στα καθ' ημάς από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ΣΕΑΑ: «Οι συχνές στάσεις και οι συνεχόμενες διελεύσεις στο κέντρο της Αθήνας των παλαιών ταξί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με ρύπους επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Οι εκπομπές ρύπων και πιο συγκεκριμένα αυτές των αιωρούμενων σωματιδίων είναι 10 έως 16 φορές πιο αυξημένες στα αυτοκίνητα πολύ παλαιάς τεχνολογίας». Την άποψη του ΣΕΑΑ ενισχύει και η τελευταία μελέτη  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος εκτιμά ότι τα λεπτά σωματίδια (ΑΣ2,5), «προκάλεσαν τον πρόωρο θάνατο 400.000 Ευρωπαίων το 2014», από τους οποίους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σχεδόν 12.000 καταγράφηκαν στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν προβληματίζουν τον σ. Σπίρτζη. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται αλλού. Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ που αντιδρούν, γράφει: «Να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ΝΔ και δε θα γίνει  ποτέ. Δεν  θα αφήσει γκρίζες ζώνες, ώστε κάποιοι συγκεκριμένοι κι εκλεκτοί να ευνοούνται χωρίς να πληρώνουν ένα ευρώ ή να τηρούν τους νόμους και κάποιοι να φορτώνονται τα βάρη της χώρας και να μένουν χωρίς εργασία».

Ο Θύμιος δεν θέλει την Uber. O ΣΥΡΙΖΑ την εξαφανίζει.
Με το που άρχισαν τα δρομολόγια των αυτοκινήτων της Uber ο σ. Λυμπερόπουλος ξεκίνησε πόλεμο. Κατ' αρχάς κατονόμασε τους εχθρούς. 
Πρώτοι στη λίστα οι συνεργαζόμενοι με την Uber ταξιτζήδες. Ποινή το κρέμασμα! «Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες “για τριάντα αργύρια” θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα ...Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι “πηλιογούσηδες” του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν”. Στη συνέχεια ο σ. Θύμιος καταγγέλει για χρηματισμό τους πολιτικούς που δεν συμφωνούν μαζί του: «Όποιος πολιτικός στηρίξει την Uber, ή είναι αφελής, ή είναι ύποπτος χρηματισμού», δηλώνει στο ταξικό Al Tsantiri, το οποίο δημιουργεί την εντύπωση ότι η Uber ταυτίζεται με την Αλεξία Μπακογιάννη. 

Σε άρθρο με τίτλο «Η άφαντη Uber και ο νόμος που έρχεται – Τι λένε Σπίρτζης και εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη», πρέπει να φτάσεις στο τέλος για να διαβάσεις ότι «Τέλος στη φημολογία που θέλει τη διαφημιστική “αια Relate”, της Αλεξίας Μπακογιάννη, να συνεργάζεται με την Uber έβαλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας». Είναι καιρός για την ανάπτυξη άλλης θεωρίας: «Μητσοτάκης και Ντόρα κάνουν επαφές με το γενικό διευθυντή της Uber», καταγγέλει ο σ. Λυμπερόπουλος και αυτομάτως προκαλείται η παρέμβαση του κράτους. Μετά τις απειλές για κρεμάλες ταξιτζήδων και τις  άνευ αποδείξεων αποκαλύψεις για χρηματισμό πολιτικών, ο αρμόδιος Υπουργός σ. Σπίρτζης παίρνει θέση: «Είτε θέλουν είτε δε θέλουν ορισμένοι, θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

Η πλατφόρμα του Taxi Beat και μετέπειτα της Beat επιλέγει να συνεργαστεί με επαγγελματίες οι οποίοι διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά: Καθαριότητα, σύγχρονο μοντέλο αυτοκινήτου, κλιματισμό, ευπρεπή εμφάνιση, ευγένεια και γλωσσομάθεια. Όλα αυτά κάτι θυμίζουν στον σ. Θύμιο, οπότε κάνει σχετικές δηλώσεις: «Βγάζουν τους ταξιτζήδες σε κοινή θέα για να επιλέγει ο πελάτης, όπως γίνεται με τις πόρνες στις βιτρίνες στα Red Lights στο Άμστερνταμ». Φυσικά ακολουθεί ο καθιερωμένος πόλεμος, ο οποίος αυτή τη φορά περιλαμβάνει πυροβολισμούς και μπουρλότο. «Θα το κάνω Κούγκι στον τουρισμό. Υπάρχουν όρια στον άνθρωπο. Δεν ξέρετε τι τραβάμε. Σε λίγο ο ταξιτζής θα πυροβολεί χωρίς να σημαδεύει». 

Πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί, ο σ. Πρόεδρος παραθέτει κάποια στοιχεία, ανάμεσά τους και ο ισχυρισμός ότι από το 2011 η Beat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της. Η εταιρεία τον μηνύει. Αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ο Υπουργός Μεταφορών σ. Σπίρτζης. Τα επιχειρήματά του είναι καθηλωτικά, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά της δίκης.

Ο Θύμιος δεν θέλει τα van. O ΣΥΡΙΖΑ τα βγάζει εκτός έργου.
Μια σειρά από επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος, ακολούθησαν τους κανόνες του και επένδυσαν στη μεταφορά μέσω van. Δεν υπολόγισαν την επιθυμία του σ. Λυμπεροπούλου. Μετά τον θερμό εναγκαλισμό με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω, ο κόκκινος Θύμιος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου μιλάει  ο υπουργός Υποδομών σ. Χρήστος Σπίρτζης και παρουσιάζεται η πλατφόρμα του υπουργείου Μεταφορών για τη λειτουργία των οχημάτων τύπου VAN που εκτελούν μεταφορές επιβατών. Με μία παγκόσμια πρωτοτυπία, αδιαφορώντας για τους κανόνες της ελεύθερη αγοράς, ο υπουργός αποφασίζει ότι η μεταφορά π.χ από κέντρο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο θα γίνεται μόνο με ταξί, διότι ο ίδιος καθορίζει ότι τα van είναι υποχρεωμένα να χρεώνουν την διαδρομή 180 ευρώ, επομένως είναι ασύμφορη η χρήση τους.

Ακολουθεί θριαμβευτική ανακοίνωση του σ. Θύμιου: «Με την υπουργική απόφαση για την ελάχιστη μίσθωση των Ε.Ι.Χ., ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των υπουργικών αποφάσεων που απορρέουν από το Ν.4530/2018. Τόσο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης όσο και η πρώην υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, έμειναν πιστοί στο πλάνο ισονομίας που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο των επιβατικών μεταφορών, παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν από την τουριστική βιομηχανία».

Γιατί γίνονται όλα αυτά;
Μετά την υποχρέωση των αντιπάλων ιδιοκτητών van να χρεώνουν τις υπηρεσίες τους με τιμολόγιο που ευνοεί μόνο τα ταξί, ο σ. Θύμιος δίνει γραμμή: «Ο κλάδος των ταξί δεν υπήρξε ποτέ αχάριστος. Μπορεί και ξέρει να αναγνωρίζει τις προθέσεις και το έργο κάθε πολιτικού φορέα και κάθε κυβερνητικού ή μη στελέχους. Γι’ αυτό και η στήριξη σε αυτούς τους δύο υπουργούς (Χρήστος Σπίρτζης – Έλενα Κουντουρά), την ώρα των εκλογών, θα είναι αυτονόητη και δεδομένη. Απέναντι στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και την επιχειρηματική ασυδοσία που προτείνει η αντιπολίτευση με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, υπάρχει η εφηρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης που βασίζεται στην δικαίωση της εργασίας και στην δικαιοσύνη στην οικονομία. Ο ταξιτζής έχει διαλέξει στρατόπεδο».

Στρατόπεδο έχει διαλέξει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι με τους πολλούς που χρειάζονται ένα καθαρό και σύγχρονο όχημα για τις μεταφορές τους, αλλά με τους λίγους που επιβάλλουν το ακριβώς αντίθετο.

(Για όσους διαφωνούν με τον όρο «λίγοι»: Στην Αθήνα κυκλοφορούν 15.000 ταξί. Σε αυτά απασχολούνται πολλαπλάσιοι επαγγελματίες. Τη παράταξη του σ. Θύμιου Λυμπερόπουλου στις τελευταίες εκλογές την ψήφισαν 2.235)

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια κοροναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη παιδεία Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Προεκλογικό δώρο στους ταξιτζήδες από τον Τσίπρα
Προεκλογικό δώρο στους ταξιτζήδες από τον Τσίπρα
https://1.bp.blogspot.com/-G6D-8n5uh_I/XQoJttUjfAI/AAAAAAACDRc/y-TcgQMIFPwokQopbfqZ_FzAEuiXOjv2ACLcBGAs/s640/%25CE%25A4%25CF%2583%25CE%25AF%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%259B%25CF%2585%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2582.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-G6D-8n5uh_I/XQoJttUjfAI/AAAAAAACDRc/y-TcgQMIFPwokQopbfqZ_FzAEuiXOjv2ACLcBGAs/s72-c/%25CE%25A4%25CF%2583%25CE%25AF%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%259B%25CF%2585%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2582.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2019/06/blog-post_169.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2019/06/blog-post_169.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy