Θεσσαλονίκη : Ποιοι στηρίζουν Ζέρβα σήμερα

Τον ανεξάρτητο υποψήφιο για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης στηρίζουν τρεις παρατάξεις και αυτοδιοικητικά στελέχη, στη µάχη απέναντι στον εκλεκτό της ΝΔ Νίκο Ταχιάο
Ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ποιον θα στηρίξουν την Κυριακή στη µάχη της Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τη δηµαρχία. 
Το τελευταίο 48ωρο, τρεις παρατάξεις που έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα έσπευσαν να δηλώσουν ανοιχτά πως τάσσονται στο πλευρό του ανεξάρτητου και αυτοδιοικητικού Κωνσταντίνου Ζέρβα, έναντι του υποψηφίου της Ν∆ Νίκου Ταχιάου. 
«Ψήφο εµπιστοσύνης», όµως, δίνουν στον κ. Ζέρβα και τα περισσότερα στελέχη της «Πρωτοβουλίας», της παράταξης δηλαδή του Γιάννη Μπουτάρη, ανάµεσα στα οποία και το ιδρυτικό µέλος της, ο Παναγιώτης Αβραµόπουλος, που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ.

Μέχρι τώρα, ανοιχτά έχουν εκφραστεί υπέρ του κ. Ζέρβα οι Χάρης Αηδονόπουλος, Μάκης Κυριζίδης και Πέτρος Λεκάκης. 
Ο πρώτος θα έχει µία έδρα στο νέο δηµοτικό συµβούλιο, προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο και είναι περιφερειακός σύµβουλος µε την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Κυριζίδης πήρε µία έδρα στις εκλογές της προηγούµενης Κυριακής. Προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο και είναι στο τωρινό δηµοτικό συµβούλιο, στο οποίο είχε εκλεγεί µε την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη. 
Ο κ. Λεκάκης είναι αντιδήµαρχος και προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο. Στο τωρινό δηµοτικό συµβούλιο είχε εκλεγεί µε την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη. 
Στο επόµενο δηµοτικό συµβούλιο θα έχει µία έδρα. 

Στο πλευρό του κ. Ζέρβα έχουν ταχθεί και άλλα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» τα οποία µετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Βούγια. 

Αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση στήριξης στον κ. Ζέρβα του Παναγιώτη Αβραµόπουλου, ιδρυτικού µέλους της «Πρωτοβουλίας» και πρώην προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου Θεσσαλονίκης. «Θεωρώ ότι, στις συνθήκες και στο πλαίσιο που βρισκόµαστε τώρα, ο Κωνσταντίνος µπορεί να εγγυηθεί πως η Θεσσαλονίκη δεν θα επιστρέψει στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Αβραµόπουλος.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της να δώσουν το «παρών» στην εκλογική διαδικασία και «να αναδείξουν αυτούς που µε επάρκεια και σε προοδευτική κατεύθυνση µπορούν να υπηρετήσουν τα συµφέροντα των τοπικών κοινωνιών και τον θεσµό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ταχιάο, η Ν∆ έχει κινητοποιηθεί για να µη χαθεί ούτε µία «γαλάζια» ψήφος στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η ανάλυση των αποτελεσµάτων δείχνει το γιατί. Την προηγούµενη Κυριακή ο επίσηµος υποψήφιος της Ν∆ Νίκος Ταχιάος, για τον οποίο είχε κινητοποιηθεί όλος ο κοµµατικός µηχανισµός (και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης), πήρε ποσοστό 22,40% και 27.629 ψήφους. 
Την ίδια στιγµή, στην κάλπη των ευρωεκλογών η Ν∆ πήρε στον ∆ήµο Θεσσαλονίκης ποσοστό 35,74% και 46.968 ψήφους. Η διοικούσα της Ν∆ στη Θεσσαλονίκη τις προηγούµενες µέρες πραγµατοποίησε δύο συσκέψεις, σε µια προσπάθεια περαιτέρω συσπείρωσης, ενώ από χθες άρχισαν να φτάνουν µηνύµατα υπέρ του κ. Ταχιάου στα κινητά ψηφοφόρων, τα οποία µάλιστα είναι διαφοροποιηµένα ανάλογα µε το εκλογικό διαµέρισµα.
Νεότερη Παλαιότερη