Οι Δήμαρχοι σε Ανατολική Μακεδονία και Ξάνθη

Με αποχή που σε ορισμένα εκλογικά τμήματα των περιοχών της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης ξεπέρασε ακόμα και το 65%, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου των εκλογών φέρνοντας στο προσκήνιο αρκετά νέα πρόσωπα που διεκδίκησαν για πρώτη φορά τη θέση του δημάρχου.

  • Στον δήμο Δράμας, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Κυριάκου Χαρακίδη και με ποσοστό 53,8% (καταμετρημένο το 99,08% των εκλογικών τμημάτων) να εκλεγεί για μια ακόμα τετραετία στον δημαρχιακό θώκο.
  • Στον δήμο Καβάλας, η Δήμητρα Τσανάκα μετά από πέντε χρόνια στη διοίκηση έχασε με ποσοστό 61,9% (καταμετρημένο το 68,3% των εκλογικών τμημάτων) από τον πολιτικό μηχανικό Θόδωρο Μουριάδη. 
  • Αλλαγή σκυτάλης και στο νησιωτικό δήμο Θάσου όπου μετά από δυο θητείες στη διοίκηση ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ έχασε από τον Λευτέρη Κυριακίδη με ποσοστό 60,1% (καταμετρημένο το 82% των εκλογικών τμημάτων) και σε δήλωση του ευχήθηκε καλό κουράγιο στον νέο δήμαρχο και καλή τύχη στο νησί.
  • Στον δήμο Ξάνθης, μετά από μια εκλογική αναμέτρηση που ήταν πραγματικό ντέρμπι επικράτησε ο Μανώλης Τσέπελης κερδίζοντας με ποσοστό 51,22% (καταμετρημένο το 87,1% των εκλογικών τμημάτων) τον νυν δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που αποχωρεί από τη διοίκηση του δήμου μετά από πέντε χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη