"Η επόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να παλεύει για τον τόπο"

Επική ανακοίνωση μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική, Κατερίνα Ιγγλέζη.
Η βουλευτής του νομού της Μακεδονίας, έγινε ευρύτερα γνωστή στο πανελλήνιο, για το μένος της ενάντια στην μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Από τις πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της "Συμφωνίας των Πρεσπών", που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με τους γείτονες των Σκοπίων, με την ίδια παρούσα στην τελετή της "Συμφωνίας", να διακρίνεται για τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό και το χειροκρότημα της προς τους υπογράφοντες, ένθερμη υποστηρίκτρια κατόπιν σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, υπερασπίζονταν με θέρμη την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος της, για άμεσο και πρόχειρο όμως όπως αποδεικνύεται, κλείσιμο των θεμάτων με την γειτονική χώρα.
Η βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη, μαζί με άλλους Μακεδόνες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, παρακάθονται  στο επίσημο τραπέζι αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών


/Η ίδια επίσης είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, καταθέτοντας μαζί με άλλους συναδέλφους της στην Ελληνική Βουλή, επερώτηση με την οποία ζητούσε να επιτραπεί το ελεύθερο κάμπινγκ σε όλη τη χώρα, προερχόμενη μαλιστα η ίδια από έναν από τους πιο τουριστικούς νομούς της Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή της αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το οποίο αποτέλεσε πανωλεθρία για το κόμμα της, συγχαίρει τον πρώην Υπουργό Σκουρλέτη για το προσωρινό κλείσιμο των Μεταλλείων μερικά χρόνια πριν και εύχεται η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που όπως προσμένει θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να ολοκληρώσει το έργο αυτό.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της βουλευτού Χαλκιδικής κ. Κατερίνας Ιγγλέζη έχει ως εξής :
"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε μια σημαντική αρνητική παρενέργεια για τον τόπο μας σε ότι αφορά την Eldorado Gold και την τιμή της μετοχής της, που την πρώτη ημέρα μετά την ανακοίνωση για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ανέβηκε κατακόρυφα. Το μήνυμα είναι σαφές: Η προοπτική εκλογής μια «φιλικής» προς την εταιρεία κυβέρνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμεση συνέχιση των δραστηριοτήτων της στη Χαλκιδική, ευνοεί ήδη την εταιρεία.

Λοιπόν ας μην βιαστούν να χαρούν όσοι βλέπουν τη μετοχή της Eldorado να ανεβαίνει. Το μέλλον της Χαλκιδικής και της χώρας δεν βρίσκεται σε επενδύσεις από εταιρείες «φαντάσματα» που αφήνουν πίσω τους καμένη γη.

Η ανάπτυξη της Χαλκιδικής προέρχεται από τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει, από τις παραλίες της που επί σειρά ετών βραβεύονται, από τα ξεχωριστά προϊόντα που παράγει και αποδίδουν προστιθέμενη αξία στον τόπο, από τον πολιτισμό της. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο και είναι η βούληση του λαού της Χαλκιδικής.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση, με κορυφαία ενέργεια την Απόφαση Σκουρλέτη με την οποία ζητείται επιτακτικά η απόδειξη εφαρμοσιμότητας της μεθόδου μεταλλουργίας.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μία εποχή που η χώρα μας βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με την κυβέρνηση να ζητά επιτακτικά την τήρηση περιβαλλοντικών όρων από την εταιρεία.

Η σημερινή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, δίνοντας ένα πολύ μεγαλύτερο περιθώριο ελευθερίας κινήσεων στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας, να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, την περιβαλλοντική προστασία και το δικαίωμά μας στην υγεία και τη ζωή, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις μελλοντικές γενιές."
Νεότερη Παλαιότερη