Η Αστυνομία αναζητεί πληροφορίες για επικίνδυνη συμμορία

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές στις περιοχές των Νοτίων και Βορείων προαστίων και εξαρθρώθηκε την 23-5-2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση, διαπράττοντας, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κλοπές από άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές-σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν οι παθόντες και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία (1) περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (1.950) ευρώ, (22) αμερικάνικα δολάρια, (100.000) δηνάρια Γιουγκοσλαβίας, (5) δολάρια Αυστραλίας, (50) Γερμανικά μάρκα, (10) δολάρια Καναδά, δύο (2) μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες, δύο (2) κομμάτια μεταλλικού σύρματος και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πρόκειται για τους:

ΣΑΡΑΦΗ Γεώργιο του Χρήστου και της Φρόσως, γεννηθέντα 21-9-1983 στη Λάρισα




ΣΑΡΑΦΗ Αλέξανδρο του Χρήστου και της Φρόσως γεννηθέντα στις 12-10-1979 στη Λάρισα




ΚΑΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟ Κοσμά του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 13-3-1973 στη Βέροια



ΒΙΛΑΝΑΚΗ Γεωργίου του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις 4-11-1979 στο Βόλο

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 27-11-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Νεότερη Παλαιότερη