Διαμαντής Γκολιδάκης : “Με δύναμη καρδιάς” ας συστηθούμε..!!!


“Με δύναμη καρδιάς” ας συστηθούμε..
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, πριν από 41 χρόνια, στην περιοχή της Καλαμαριάς.
 Η μητέρα μου νοικοκυρά και ο πατέρας μου παιδίατρος, είχα την τύχη να τον έχω γιατρό στα παιδικά μου χρόνια και «δάσκαλο» στην ενήλικη ζωή μου.

Από τα παιδικά χρόνια..

Εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και παράλληλα κόλλησα τα πρώτα μου ένσημα, ως φοιτητής, εργαζόμενος στο χώρο της εστίασης.
Αποφοιτώ από την Ιατρική και ολοκληρώνω το αγροτικό μου στο Βόιο Κοζάνης και τη Χαλκιδική πριν υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία ως οπλίτης ιατρός.



Σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Τα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσα την ειδικότητα του καρδιολόγου και έρχομαι σε επαφή με τις απαιτητικές συνθήκες των Νοσοκομείων της χώρας μας.
 Την αγωνία των ασθενών και τη μάχη γιατρών και νοσηλευτών να τους προσφέρουμε την καλύτερη φροντίδα μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας.



Πρώτες μέρες στο ιατρείο..


Το 2015, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου καρδιολογικό ιατρείο στην Καλαμαριά, και να ζήσω την «πραγματικότητα» του να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα.
Παράλληλα, μετείχα σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων και το 2017 ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου στην Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».



Λίγο μετά την ορκωμοσία του διδακτορικού στην Ιατρική


Τα τελευταία χρόνια, είτε με προσωπική πρωτοβουλία είτε συνδράμοντας σε δράσεις διάφορων φορέων ξεκίνησε μια μακρά εθελοντική διαδρομή.
Με ομιλίες σχετικά με θέματα υγείας σε μαθητές, φοιτητές αλλά και με δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.




Το πρότυπο μου ένα πολίτης-πολιτικός: Δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, αλλά από την ίδια την κοινωνία. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η εποχή και οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας επιτάσσουν ένα νέο πρότυπο, αυτού του ενεργού πολίτη, ο οποίος αναδεικνύεται από το επάγγελμα και την κοινωνική του προσφορά. Αφουγκράζεται αλλά και βιώνει ο ίδιος τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις ανησυχίες για το μέλλον, της κοινωνίας αλλά και της πατρίδας μας.



Μαζί με τον Πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη


Εκλεγμένος από τους συναδέλφους μου σε διάφορες επιτροπές διοίκησης στα Νοσοκομεία της πόλης, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά πιο ενεργά.
Επιλέχθηκα μετά από αξιολόγηση στο μητρώο στελεχών της Ν.Δ., ένα εγχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατάφερε να ενεργοποιήσει τους ενεργούς πολίτες ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά.
Εκλέχτηκα το 2016 σύνεδρος Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης και το 2018 στην πρώτη θέση σε όλη την Θεσσαλονίκη.
Οι σημαντικότερες καμπάνιες:
«Δημογραφικό, το μεγάλο εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας» υπό την αιγίδα των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως






“Η υγεία δεν έχει φανέλα”
Ως γιατρός σε διάφορα τμήματα των τριών μεγάλων ομάδων της πόλης, αλλά και δεκάδων άλλων αθλητικών σωματείων, ο Διαμαντής Γκολιδάκης πιστεύει ότι ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να ενώνει ανεξάρτητα από οπαδική προέλευση και κάτι που μας ενώνει είναι η ασφαλής άθληση των μικρότερων και μεγαλύτερων αθλητών. Η καμπάνια ξεκίνησε από τον πιο νεανικό δήμο της πόλης, τον Εύοσμο και συνεχίζεται.







«Αγωγή Υγείας» υπό την αιγίδα του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
Τα παιδιά μας είναι το μέλλον. Το μέλλον μας το διεκδικούμε σήμερα. Αποτελεί χρέος μας να ενημερώσουμε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη και την υγεία τους. Αυτό και έγινε τα τελευταία δύο χρόνια σε διάφορα σχολεία του κέντρου και της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται.






“Το άγχος στους επαγγελματίες του σήμερα”
Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν φέρει τους Έλληνες επαγγελματίες σε απόγνωση .Με ημερίδες στο επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,στον εμπορικό σύλλογο Καλαμαριάς, στον ταμείο αλληλοβοήθειας Δικηγόρων και αλλού, ο Διαμαντής Γκολιδάκης πιστεύει ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.





Ομιλίες και ενημέρωση σε ενορίες, σχολεία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικούς συλλόγους και δομές αλληλεγγύης, σχετικά με ζητήματα υγείας, μετανάστευσης των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ανεργίας και φυσικά για το μεγάλο εθνικό ζήτημα, το Μακεδονικό.




Με τακτική αρθρογραφία στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και συχνές εμφανίσεις σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα,ο Διαμαντής Γκολιδάκης με απλό και καθαρό πολιτικό λόγο, εκφράζει τις θέσεις της Ν.Δ.

Αντλώντας δύναμη από τις αξίες μας, οραματιζόμαστε το μέλλον μας και το διεκδικούμε σήμερα.. Από καρδιάς...
Διαμαντής Γκολιδάκης
Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης


Νεότερη Παλαιότερη