Μεγάλη έκπληξη σε πρωτεύουσα της Β. Ελλάδας

Αλλαγή σελίδας στη Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι δημότες δίνουν την εντολή διακυβέρνησης του δήμου στον επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για Όλους πρώτα ΕΣΥ», Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Ζαμπούκης εξέλεξε δέκα δημοτικούς συμβούλους, κατατασσόμενος στη δεύτερη θέση, με πρώτο τον μέχρι πρότινος δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, με 15 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

«Χωρίς συνθέσεις, συνεργασίες και συνενώσεις, δεν μπορεί καμία ομάδα να προχωρήσει μπροστά», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ευχαριστώντας κατ’ επανάληψη από καρδιάς όλους όσοι εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό «Δήμος για Όλους πρώτα ΕΣΥ».

«Δεν υπάρχουν λέξεις, λόγια για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Να εκφράσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας όλα αυτά τα πλούσια συναισθήματα που αισθανόμαστε στη λήξη μίας πορείας εξίμισι και πλέον μηνών. Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν, όλους τους συνεργάτες μου, άμεσους και έμμεσους, για τη δύναμη και τη δυναμική που έδωσαν όλη αυτή τη χρονική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μας, την ομάδα των συνυποψηφίων στην παράταξη "Δήμος για Όλους πρώτα ΕΣΥ" και φυσικά όλους τους δημότες που μας έδωσαν την εντολή, πλέον από Σεπτέμβριο να διοικήσουμε το Δήμο Αλεξανδρούπολης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπούκης.

Διευκρίνισε ότι «η επιτυχία αυτή δεν είναι ούτε προσωπική δική μου, ούτε του συνδυασμού. Η επιτυχία είναι όλων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης. Με τη σημερινή ψήφο και το σημερινό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι για έναν δήμο για Όλους. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μία εντολή καθήκοντος και ευθύνης, την οποία αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε. Ευχαριστούμε όλους τους δημότες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το μέλλον από τον Σεπτέμβριο του 2019».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα, ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε ότι «Οι πρώτες σκέψεις είναι σκέψεις αναδιοργάνωσης. Ξεκινούμε από μηδενική βάση, ξανασυστηνόμαστε μεταξύ μας και κάνουμε τα πρώτα βήματα για να πάμε την Αλεξανδρούπολη στην επόμενη σελίδα που της αξίζει.
Χωρίς συνθέσεις, συνεργασίες και συνενώσεις, δεν μπορεί καμία ομάδα να προχωρήσει μπροστά. Από τον Σεπτέμβριο αυτό θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε και πάλι όλοι μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, δήλωσε ότι «η Δημοκρατία είναι παντοδύναμη. Ο λαός αποφασίζει κάθε φορά ποιος θα πάρει την εντολή για να σχηματίσει στην κεντρική σκηνή κυβέρνηση, στην Περιφέρεια την Περιφερειακή Αρχή και στο Δήμο τη Δημοτική Αρχή. Εμάς μετά από δύο πετυχημένες θητείες, περίπου εννέα ετών, ο λαός αποφάσισε σήμερα να δώσει αυτή την εντολή στον κ. Ζαμπούκη, τον οποίο βέβαια συγχαίρω γι’ αυτή τη νίκη του. Θα του παραδώσουμε την 1η Σεπτεμβρίου από κάθε άποψη, από πλευράς υποδομών, οικονομικής ανάπτυξης, έργων, απορροφήσεων, τον καλύτερο δήμο σ’ όλη την Ελλάδα».

Σε ότι αφορά στη νέα διοίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης από τον συνδυασμό, «Δήμος για Όλους πρώτα ΕΣΥ», ο κ. Λαμπάκης σημείωσε: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του ώστε ο άνθρωπος αυτός να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει με τους εννέα συμβούλους συν αυτόν που έχει εκλέξει από τους 41 συμβούλους του δήμου της Αλεξανδρούπολης. Όλα τα υπόλοιπα, εν καιρώ, θα έχουμε τη δυνατότητα να τ’ αναλύσουμε. Σ’ αυτό όμως που θέλω να επικεντρωθώ είναι ότι επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι άνθρωπος των χρυσοθήρων, και το ‘χει αποδείξει με ταυτισμένες θέσεις, παρακαλώ το λαό του δήμου της Αλεξανδρούπολης να σταθεί στις επάλξεις του αγώνα και ν’ αντιμετωπίσει πια όχι μόνο την κεντρική σκηνή, αλλά και τον επόμενο δήμαρχο ο οποίος έχει ταυτισμένα συμφέροντα και θέσεις με τους χρυσοθήρες, για να μη γίνει ο τόπος μας ένας τόπος προς αποφυγή ή ένας τόπος όπου ότι φτιάξαμε θα καταστραφεί. Γι’ αυτό λοιπόν σ’ αυτό τουλάχιστον το θέμα, παρακαλώ τη συμπόρευση του λαού, με όλες εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες επί 20 χρόνια κράτησαν μακριά τους χρυσοθήρες».

Τέλος ο απερχόμενος δήμαρχος, ευχαρίστησε «τους συνεργάτες μου, ευχαριστώ όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που έμειναν πιστοί και τη δεύτερη Κυριακή και πίστεψαν σ’ αυτή την ομάδα η οποία έχει φέρει αποτελέσματα που κατέστησαν το δήμο μας σε πρώτο δήμο σ’ όλη την Ελλάδα».
Νεότερη Παλαιότερη