02:00- 6 τα θύματα της θεομηνίας στην Χαλκιδική

Νύχτα τρόμου στη Χαλκιδική που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο και σφοδρές καταιγίδες. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ενω δεκάδες άλλοι έχουν εγκλβιστεί σε πλημμυρισμένα σπίτια και ασανσέρ. Στο σκοτάδι βρίσκονται ολόκληρες περιοχές, οι καταστροφές είναι βιβλικές και οι άνθρωποπι προσπαθούν να προφυλαχτούν με κάθε τρόπο./div>
Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι σφοδρές καταιγίδες στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς στη Χαλκιδική πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, μια γυναίκα έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια. Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη. 
Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο των τριών ατόμων, ενώ άλλα δύο εντόπισε η Πυροσβεστική και απομένει η τυπική ταυτοποίησή τους και η επιβεβαίωση από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι μια γυναίκα από τη Ρουμανία στα Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι και ένα παιδί 2 ετών κι ο πατέρας του 39 ετών στη Νέα Ποτίδαια, από την Τσεχία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη Ρουμάνα υπήκοος βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη τραυματίζοντας την θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα.
Στο ίδιο σημείο, τραυματίστηκε θανάσιμα 3χρονο αγόρι.

Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν από δέντρο στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους.

Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή από τον αέρα τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τρία άτομα με ένα ζευγάρι να χάνει τη ζωή του. Συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 20 άτομα.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Καλλικράτειας. 


Χωρίς ρεύμα παραμένουν Κασσάνδρα και Σιθωνία. Δέντρο έπεσε στο επαρχιακό δίκτυο Μεταμόρφωσης-Νικήτης και έκοψε την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω πεσμένων δέντρων στην περιοχή Κοβιού και μεταξύ Ν.Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς.
Νεότερη Παλαιότερη