29χρονη πωλήτρια στο "Πλαίσιο", βουλευτής στη νέα Βουλή

Είναι μόλις 29 χρονών και εργάζεται ως πωλήτρια στην αλυσίδα καταστημάτων «Πλαίσιο».

Τις επόμενες ημέρες θα περάσει τη μεγάλη πόρτα της Βουλής και θα ορκιστεί μαζί με τους υπόλοιπους 299 συναδέλφους της εκπροσωπώντας το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ανατολική Αττική.

Είναι, ίσως, η νεότερη σε ηλικία βουλευτής του νέου ελληνικού κοινοβουλίου και από τις νεότερες εκπροσώπους του Έθνους στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

Η βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μαρία Απατζίδη εργάζεται στις πωλήσεις των καταστημάτων «Πλαίσιο» προσπαθώντας να αλλάξει τη ζωή της μέχρι που βρέθηκε μπροστά της το ΜέΡΑ25.

Πριν από ένα μήνα περίπου έστειλε ένα μήνυμα στους συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη και αυτοί ζήτησαν να τη γνωρίσουν από κοντά.

Μίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις και η κα Απατζίδη συναντήθηκε με τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος της πρότεινε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του στην Ανατολική Αττική.

Η νέα βουλευτής μένει μόνιμα με τους γονείς της στις Αχαρνές. Έφθασε στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις τριών ετών από το Καζακστάν όπου γεννήθηκε.

Μεγάλωσε στις Αχαρνές και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας ενώ πρόσφατα κατέθεσε αίτηση για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό στην ΑΣΟΕΕ.

«Δεν έχω λάβει ακόμη την έγκριση της αίτησής μου και δεν ξέρω τί θα κάνω τώρα αφού τα δεδομένα αλλάζουν», ανέφερε στο notioanatolika.gr.

«Βίωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα με την ένταξή στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 και είχα πολύ άγχος όπως και τώρα», πρόσθεσε εμφανώς αμήχανη από την εξέλιξη της εκλογής της.

«Ενδιαφερόμουν πάντοτε για την πολιτική και στα φοιτητικά μου χρόνια χωρίς να έχω έντονη συμμετοχή είχα επαφές με την ΠΑΣΠ (σ.σ.: φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ)», συνέχισε για να καταλήξει ότι «διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 στο Ίντερνετ βρήκα πολλά κοινά στοιχεία με τα δικά μου “πιστεύω” και γι' αυτό έστειλα το μήνυμα από το οποίο ξεκίνησαν όλα»!

Σημειώνεται ότι η κα Απατζίδη είναι ίσως η δεύτερη τόσο νέα Ελληνίδα βουλευτής αφού το... ρεκόρ κρατά από το 1977 η Μαρία Δαμανάκη η οποία σε ηλικία μόλις 25 ετών είχε εκλεγεί, τότε, με το ΚΚΕ.

notioanatolika.gr
Νεότερη Παλαιότερη