Εκτός Βουλής δείχνει να μένει το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις φετινές εθνικές εκλογές, με τα ποσοστά της να είναι κάτω από το 3%
Η Χρυσή Αυγή, που το 2014 την είδαμε να συγκεντρώνουν ακόμα και 9,39% στις ευρωεκλογές, βλέπουμε τώρα τους ψηφοφόρους της να της γυρνούν την πλάτη.
Το 2012 βλέπουμε τους βουλευτές της να κάθονται στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,97%.
Την περίοδο εκείνη, η νεοναζιστική οργάνωση ξεκίνησε να δείχνει απροκάλυπτα και χωρίς ντροπή το ακροδεξιό της πρόσωπο.
Δεν έλειψαν μάλιστα και οι δολοφονικές επιθέσεις…
Οι νεοναζί του κόμματος, τόσο οι βουλευτές του όσο και οι οπαδοί τους, άρχισαν να κυνηγούν πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας, να μην επιτρέπουν σε προσφυγόπουλα να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία.
Ξεκίνησε να κυνηγά μέλη αριστερών οργανώσεων, να δέρνει συνδικαλιστές και να τραμπουκίζει μετανάστες στις λαϊκές.
Τα τάγματα εφόδου των νεοναζί βρίσκονταν σε κάθε γωνία της Αθήνας, να δείχνουν όπου τους «έπαιρνε» τον χαρακτήρα τους.
Οι δολοφονίες και η δίκη
Τον Ιανουάριο του 2013 ο 27χρονος πακιστανικής καταγωγής Σαχζάτ Λουκμαν, δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πήγαινε στη δουλειά του.
Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο, οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια επιτέθηκαν και σκότωσαν τον Λουκμάν.
Στο σπίτι τους βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα πεταλούδα, μια σιδηρογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, φυλλάδια της νεοναζιστικής οργάνωσης καθώς και κάλυκες.
Τον Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας, ο 34χρονος αντιφασίστας ράπερ, πέφτει νεκρός από το χέρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.
Ένα χρόνο αργότερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, την οποία ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, για να διαπιστωθεί αν προκύπτει η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.
Η άνοδος στις εκλογές 2015
Θα περίμενε κανείς πως μετά από τις αιματηρές επιθέσεις και τις ρατσιστικές δολοφονίες, αφού η οργάνωση είχε δείξει προέρχεται από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας, να παρουσιάσει και μειωμένα ποσοστά στις εκλογές του 2015.
Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 6,99%, μπαίνοντας τρίτο κόμμα στη Βουλή.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί έξι χρόνια μετά, με κάθε έναν από τους κατηγορούμενους να αποκαλύπτουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το ειδεχθές και ακροδεξιό της πρόσωπο.
Εξαφανίζεται από το Ελληνικό κοινοβούλιο και βρίσκεται πλέον στα τάρταρα και στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, όπου και ανήκει.