Γιατί έκανε Υπουργό τον Χρυσοχοΐδη ο Μητσοτάκης

Η ασφάλεια του πολίτη, η βελτίωση της καθημερινότητας, ο τερματισμός του «μπάχαλου» στα Πανεπιστήμια και τους δρόμους, η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα» αλλά και των όποιων θυλάκων τρομοκρατίας μπορεί να έχουν μείνει.


Αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει μια «παλιά καραβάνα» στη Δημόσια Τάξη, ο «μεταγραφείς» από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο συμβολισμός της επιλογής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προφανής, όπως και η ουσία της υπουργοποίησής του. Ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι αυτός που πιστώνεται την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», από την οποία είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μητσοτάκη έχει υποστεί μια μεγάλη απώλεια.

Ο νέος υπουργός, επίσης, είναι μετριοπαθής, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι έβαλε εκεί έναν «σκληρό» δεξιό που θα… κατεβάσει τα τανκ στα Εξάρχεια, όπως είπε πρόσφατα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που θήτευσε στη Λεωφόρο Κατεχάκη, όμως, αναμφισβήτητα είχε πάντα κρατήσει επαφές με το ευρύτερο σύστημα των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που οι… κακές γλώσσες έλεγαν ότι πάντα είχε ενημέρωση, ακόμη και όταν δεν ήταν υπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη είχαν εκθειάσει πολλές φορές τις ικανότητές του.

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του νέου υπουργού έγινε με σκοπό να υπάρξουν αποτελέσματα χωρίς να γίνει… χαμός στην Αθήνα. Να «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια χωρίς να κατηγορηθεί η ΝΔ για σκληρή ατζέντα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, έχει άριστες σχέσεις με την Αστυνομία και θα μπορέσει να τους κερδίσει και να δουλέψει μαζί τους στο θέμα της ασφάλειας που «καίει» τη Νέα Δημοκρατία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου που αναλαμβάνει αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής Πολιτικής και σωφρονιστικού συστήματος. Είναι Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων ΔΙΑΣ.

Από τα σπλάχνα της Αστυνομίας, λοιπόν, με πολύ καλή σχέση με τον Μ. Χρυσοχοϊδη, μπορεί να αποτελέσει ένα δίδυμο που θα εμπιστευτούν τόσο οι στρατηγοί της ΕΛΑΣ όσο και οι χαμηλόβαθμοι.

Και κυρίως που θα προωθήσουν την ατζέντα της ασφάλειας χωρίς να προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις και συγκρούσεις στους δρόμους καθώς θα προσπαθήσουν να πολιτευτούν με μετριοπάθεια.
Νεότερη Παλαιότερη