Χαλκιδική: Έκρηξη σε σκάφος-Τραυματίστηκε ανήλικη

Τραυματισμός 8χρονου κοριτσιού ύστερα από έκρηξη σε ταχύπλοο στη Σιθωνία

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται 8χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε το μεσημέρι, ύστερα από έκρηξη σε ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαινε με τους γονείς του και τα δύο αδέλφια του, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την έκρηξη, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, εκδηλώθηκε φωτιά στο σκάφος, αλλά ευτυχώς ο χειριστής του, πιθανότατα ο πατέρας της 8χρονης, πρόλαβε να το οδηγήσει στην ακτή.
Στο σημείο ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η φωτιά είχε σβήσει πριν φτάσουν οι πυροσβέστες.
Η πενταμελής οικογένεια παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου. Οι γιατροί που τους εξέτασαν εκεί έκριναν ότι το 8χρονο κοριτσάκι θα πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά. Η υγεία όλων των υπολοίπων κρίθηκε ότι δεν εμπνέει ανησυχία.
Να σημειωθεί ότι η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων, καθώς η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι από τις πιο πολυσύχναστες αυτή την περίοδο.
Στ. Τ.

Οικογένεια Σέρβων οι επιβάτες του ταχύπλοου στο οποίο εκδηλώθηκε έκρηξη. Γονείς και οι τρεις ανήλικες θυγατέρες τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Οικογένεια Σέρβων είναι οι επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι έκρηξη στη μηχανή με συνέπεια να τυλιχθεί στις φλόγες, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των Αρχών, πρόκειται για τους γονείς και τις τρεις ανήλικες θυγατέρες τους. Μητέρα και κόρες πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το φλεγόμενο σκάφος πέφτοντας στη θάλασσα, ενώ ο χειριστής πατέρας κατάφερε και το οδήγησε στην ακτή.

Όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου εξετάστηκαν από τους γιατρούς. Πιο σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση ενός κοριτσιού, που σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΕΚΑΒ είναι 4 ετών (και όχι 8 όπως έλεγε η πρώτη πληροφόρηση) και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει τραύματα σε θώρακα και κοιλιακή χώρα.

Στο μεταξύ, πάντα κατά το ΕΚΑΒ, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν προληπτικά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας, με την μητέρα και την μεγαλύτερη κόρη (14 ετών) να φέρουν ελαφριά εγκαύματα, χωρίς πάντως η υγεία τους να εμπνέει ανησυχία.

Το Λιμενικό Σώμα ερευνά τα αίτια της έκρηξης στο σερβικής σημαίας σκάφος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερη Παλαιότερη