Θεσσαλονίκη : Κάνει τη μεγάλη έκπληξη ο Γκολιδάκης ;


Πολύ μεγάλη είναι η αγωνία των υποψηφίων βουλευτών για τις επερχόμενες εκλογές, καθώς πέρα από την καλή πορεία του κόμματος πού πολιτεύονται,   εύλογη  και  θεμιτή φιλοδοξία τους είναι η κατάταξή τους σε εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο.

Στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Νέα Δημοκρατία, προσδοκούν στην Θεσσαλονίκη ίσως και διπλασιασμό των εδρών, καθώς από τις 4 έδρες που κατέχει η Νέα Δημοκρατία στην Α' Θεσσαλονίκης, οι εκτιμήσεις μιλούν για 7 με 9 βουλευτές  στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 Όταν ξεκίνησε η σχετικά σύντομη προεκλογική εκστρατεία,  υπήρξαν εκτιμήσεις για τα ονόματα που θα  στελέχωναν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη.

 Υπήρξαν  όμως μεγάλες εκπλήξεις στο άκουσμα των ονομάτων, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ανανεώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα και επομένως και στην πόλη μας.

 Πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα, νέοι άνθρωποι μπήκαν στον πολιτικό στίβο σε μία προεκλογική διαδικασία-εξπρές.

Η  έκπληξη που βγήκε από αυτήν την εκλογική κούρσα,  ακούει στο όνομα Διαμαντής Γκολιδάκης.
 Ο νεαρός Θεσσαλονικιός καρδιολόγος,  με την πολύχρονη κοινωνική του δράση, αρωγός ευπαθών κοινωνικών ομάδων, νεαρών αθλητών σε ακαδημίες  και συλλόγους της πόλης μας,  είχε ήδη κερδίσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα ανάμεσα τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

 Η ενασχόληση του με την πολιτική ξεκίνησε από την ανάδειξή του από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας στο  νεοσύστατο μητρώο  στελεχών,  όπου αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους.
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, του εμπιστεύτηκε μία θέση  στο ψηφοδέλτιο της Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

 Πολύ δύσκολο έργο φαινόταν να έχει ο νεαρός γιατρός,  καθώς στο συγκεκριμένο εκλογικό κομμάτι, υπάρχουν  "μεγαθήρια" της πολιτικής σκηνής και τζάκια που αναδεικνύουν πολιτικούς εδώ και πολλά χρόνια.

 Ο Διαμαντής Γκολιδάκης, ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παιδί του κομματικού σωλήνα,  καθώς δεν αναδείχτηκε στην πολιτική από την προσκόλληση του παιδικά  σε πολιτικά γραφεία και "κομματικές βαρωνείες", αλλά στηρίζεται από τον απλό κόσμο της πόλης.

Ο νεαρός καρδιολόγος, φαίνεται  πως πάει να κάνει την έκπληξη, καθώς μέχρι τώρα στην  σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο, έδειξε μία απίστευτη δυναμική, με μεγάλη  εκτίμηση  από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερη  όμως αναγνώριση, από τον κόσμο  της Θεσσαλονίκης προς το πρόσωπό του.


Εκτιμήσεις που γίνονται αναφέρουν πως ίσως την Δευτέρα μετά τις εκλογές. ο Διαμαντής Γκολιδάκης να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη όχι μόνο στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γενικότερα στο πολιτικό  γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης.

 Στις λίγες ώρες που απέμειναν μέχρι τις κάλπες απομένει να  αποδειχθεί αν αυτές οι εκτιμήσεις αποδειχθούν σωστές.

Νεότερη Παλαιότερη