Θεσσαλονίκη: Δεν προλάβαινε να τους ...μαζεύει, χθες Σάββατο η Αστυνομία

Συνελήφθησαν (15) άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.
  • (5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική επίσης, είναι η περίπτωση σύλληψης 27χρονου αλλοδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών και Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων με την οποία διατάσσεται η σύλληψη του προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.
  • (3) άτομα για κλοπές και απόπειρα κλοπής.
  • (2) άτομα, για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης και διενέργειας παιγνίων. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, μεσημβρινές ώρες χθες (19-07-2019) συνέλαβαν 46χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, διότι είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε (30) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε έναν εκ των οποίων διενεργούνταν τυχερά παίγνια από 55χρονο ημεδαπό θαμώνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
  • (1) άτομο, για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση και απείθεια. Πρόκειται για νεαρό αλλοδαπό, τον οποίο εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης να κινείται με συνεργούς του και επιβατικό όχημα στην Εγνατία Οδό. Προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακινητοποίησαν το όχημα σε κοντινή αγροτική περιοχή. Έπειτα από πεζή καταδίωξη, ο προαναφερόμενος άντρας εντοπίστηκε κρυμμένος σε θαμνώδη περιοχή οπότε και συνελήφθη. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά επτά (7) ατόμων, τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Η δικογραφία σχηματίζεται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

  • Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Νεότερη Παλαιότερη