Kαλόγερος χειροτονήθηκε ο.... Νίκος Χορταρέας !!!


Ο Χορταρέας λέγεται πλέον πατήρ Κυπριανός: Ο λόγος που έγινε ιερομόναχος
Φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντέξει τον θάνατο της μητέρας του
Έναν άλλο δρόμο, αυτό του Θεού και της εκκλησίας επέλεξε ο γνωστός αστρολόγος Νίκος Χορταρέας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες. o πρώην αστρολόγος χειροτονήθηκε πριν περίπου ένα μήνα στην Μητρόπολη Λαγκαδά ως ιερομόναχος και πλέον είναι ο πατήρ Κυπριανός.
Πάντως μέσα στους εκκλησιαστικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, είναι κοινό μυστικό η χειροτονία του γνωστού αστρολόγου ο οποίος πλέον αποκαλείται πατήρ Κυπριανός και μάλιστα λέγεται πώς η χειροτονία του έγινε πριν από ένα μήνα στην γιορτή της Αναλήψεως ! 
Ο θάνατος της μητέρας του ήταν καθοριστικός στη ζωή του. Την έχασε πριν δύο χρόνια και του στοίχισε πολύ. Τότε ήταν που βρήκε καταφύγιο στην εκκλησία και ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αδυνάτους.

Το όνομα Κυπριανός δεν είναι τυχαίο. Ο Άγιος Κυπριανός ήταν μάγος της εποχής του, όμως η πίστη του στον Θεό τον έκανε επίσκοπο που έδωσε μάχη κατά της μαγείας και του Σατανά.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά έχοντας επιδείξει σπουδαίο έργο στην εκκλησιαστική ζωή της χώρας μας, «αγκάλιασε» την μεταστροφή του πρώην αστρολόγου.
Να θυμήσουμε ότι την τελευταία φορά που ο γνωστός αστρολόγος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα ήταν πριν από 3 χρόνια όταν είχε συλληφθεί στην Κύπρο όταν «είπε τα χαρτιά» σε μια κυρία στην Κύπρο η οποία όμως ήταν αστυνομικός. Ο ίδιος είχε μιλήσει τότε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αλλά και  στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη για αυτή την περιπέτειά του με την δικαιοσύνη.

Νεότερη Παλαιότερη