"Άνθρωπος της διπλανής πόρτας" ο στυγερός φονιάς μάνας και γιου

Να συνέλθει από το σοκ της διπλής δολοφονίας μητέρας και γιου προσπαθεί η μικρή κοινωνία της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, λίγο πριν την κηδεία των δύο.

42χρονος σκότωσε τον συνομήλικο γείτονά του αλλά και την μητέρα του, γιατί εκνευρίστηκε με τον τρόπο που είχε παρκάρει το θύμα το φορτηγό του, κοντά στο σπίτι του θύτη.

Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται οι μάρτυρες στην Καβάλα…

Τι υποστηρίζει ο δράστης
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα proininews.gr ο 42χρονος, που μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποστηρίζει τώρα ότι αντέδρασε όταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από τα θύματα η μητέρα του.

Ο δράστης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι διαπληκτίστηκε με τον 43χρονο γείτονα του, όταν, όπως ανέφερε, άρχισε ο γείτονας του να έρχεται απειλητικά στο σπίτι του, την ώρα που κάθονταν έξω, μαζί με την μητέρα και τη σύντροφο του.

Όπως είπε ο δράστης στους αστυνομικούς, όταν έφτασε μπροστά στον φράχτη ο γείτονας του, τον προειδοποίησε να μην μπει μέσα στην αυλή , όμως αυτός πέρασε κι όρμηξε στην μητέρα του. Όπως ισχυρίστηκε, αφού κατάφερε να πάρει τον γείτονα του από πάνω της, μπήκε θολωμένος στο σπίτι άρπαξε το όπλο και τους πυροβόλησε.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Τι λένε οι κάτοικοι
Πληροφορίες από την Καβάλα λένε ότι παραλίγο να τραυματίσει κι άλλο κόσμο ο δράστης, την ώρα του τραγικού συμβάντος. Γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνει κάτοικος της περιοχής.

«Έφαγα τους δύο λέει, πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα» αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ψυχολογικά προβλήματα τα οποία φέρεται να αντιμετώπιζε ο δράστης. «Είχε πρόβλημα το παιδί. Ενοχλούσε όλες τις γυναίκες με λόγια και μορφασμούς. Και τη δικιά μου την γυναίκα την ενόχλησε».

Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει πως μετά το διπλό φονικό ακολούθησαν στιγμές πανικού στη γειτονιά, με την τοπική κοινωνία να είναι συγκλονισμένη. «Πανικοβλήθηκαν όλοι και κρύφτηκαν μέσα στα σπίτια μέχρι να είναι σίγουροι ότι τον πιάσανε» περιγράφει κάτοικο της περιοχής.



Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «προβληματική προσωπικότητα»

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες από ανθρώπους της περιοχής, ο φερόμενος ως δράστης είχε παράξενη συμπεριφορά και συχνά – πυκνά, γινόταν πρωταγωνιστής επεισοδίων.

«Έφαγα τους δύο λέει, πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα λέει! Εκεί που είδε κάποιον… Είχε πρόβλημα το παιδί. Ενοχλούσε όλες τις γυναίκες με λόγια και μορφασμούς. Και τη δικιά μου την γυναίκα την ενόχλησε… Σήμερα πανικοβλήθηκαν όλοι και κρύφτηκαν μέσα στα σπίτια, μέχρι να είναι σίγουροι ότι τον πιάσανε.Αυτός παραδόθηκε ο ίδιος.
Τους είπε: Τους έφαγα και τους δύο» αναφέρει μια σοκαριστική μαρτυρία.

"Έπαιζα μπάλα στην Ντόρτμουντ και στην Μάντσεστερ Σίτι..."
Αναζητώντας το προφίλ του δράστη, κάτοικοι της Ποντιάδας Χρυσούπολης κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί το οποίο είχε χάσει τον πατέρα του και ζούσε με την μητέρα και τον αδελφό του: «Ο αδελφός του έχει θέματα με την υγεία του, έχει κάποιο ποσοστό αναπηρίας, δύσκολες καταστάσεις... 
Ο Π. εργαζόταν κατά καιρούς σε διάφορες δουλειές όπως στο δήμο, στη συγκομιδή απορριμάτων, δεν τα έφερναν εύκολα βόλτα. Δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, δεν έβγαινε πολύ, είχε τις παραξενιές του αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι τα έφτανε σε αυτό το σημείο...»

Για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων κάνει λόγο και ο Συνήγορος του καθ' ομολογίαν φονιά κ. Τικόπουλος, ο οποίος όπως σημειώνει: 
«Ο Π. αναφέρθηκε σε πολύ ντροπιαστικές συμπεριφορές... Μου είπε ότι η οικογένεια του θύματος συμπεριφερόταν στη δική του σαν να ήταν σκουπίδι και πολύ συχνά τους έλεγαν: «Να φύγετε από εδώ. Δεν έχετε καμία δουλειά στη γειτονιά μας...». 

Ο πελάτης μου ισχυρίζεται επίσης ότι είχε άλλα όνειρα για τη ζωή, όχι να γίνει φονιάς. Μου είπε ότι έπαιζε χρόνια ποδόσφαιρο, πρώτα στον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία στην Ντόρτμουντ και στην Μάντσεστερ Σίτι. Πως οι δυσκολίες της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω. Αλήθεια; Αποκυήματα της φαντασίας του; Δεν είμαι ακόμη σε θέση να γνωρίζω την πλήρη αλήθεια. Όπως και να' χει πρόκειται για μία υπόθεση που έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της...».
Νεότερη Παλαιότερη