Χυδαιότητες Ζουράρι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

ΟΤΑ, επιτροπή ανταγωνισμού και… Ζουράρι αναμένεται να έχει το σημερινό μενού του νέου γύρου πολιτικής σύγκρουσης που αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου αλλά και τις χυδαίες ασυναρτησίες του βουλευτή Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης έχουν ήδη θέσει το πολιτικό πλαίσιο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η τοποθέτηση ωστόσο του κ. Κώστα Ζουράρι το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής επανέφερε σε αρκετούς ως εφιάλτη το φάσμα του χυδαίου λόγου στο κοινοβούλιο που το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων εκτιμούσε ότι έχει ηττηθεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προεκλογικά είχε υποστηρίξει ότι θα αναζητήσει άσυλο στην Γαλλία σε περίπτωση που εκλεγεί η ΝΔ, προκειμένου να υποστηρίξει την διαφωνία του με το άρθρο που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και για να επιτεθεί συνολικά στην κυβέρνηση δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αγοραίους χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα απέδωσε την βιαιότητα της κατάργησης του ασύλου στην «κουρασμένη και μπατιρημένη κ@@λα της ΝΔ». Συνεχίζοντας δε την δήθεν ελαφρολαϊκή, επιστημονική του ανάλυση και σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας είπε «φυλακές Γ αντε γά@α».

Πιθανότατα λοιπόν να ζητηθούν εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το αν υποστηρίζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ή αν τον «αδειάζει».


Νεότερη Παλαιότερη