ΑΡΗΣ : Επεσε μαχόμενος, μια ανάσα πριν το ...έπος !!!

Μια ανάσα από μια επική ανατροπή έφτασε ο Άρης, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία, πετυχαίνοντας τρία γκολ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (25' Ματίγια, 37' Δεληζήσης, 84' Ντιγκινί), ωστόσο το τέρμα του Μπόλι στο 105' ήταν αρκετό για να χαρίσει στη Μόλντε την πρόκριση στα Play Off του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν.
Από ένα δοκάρι για τις δυο ομάδες σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση με 10 συνολικά κίτρινες κάρτες!

Οι «κίτρινοι» άγγιξαν το… θαύμα μίας μυθικής πρόκρισης, αλλά «λύγισαν» στην παράταση και αποκλείστηκαν από τη Μόλντε στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Με φανταστική απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να ισοφαρίσει το 3-0 του πρώτου αγώνα, με Ματίγια, Δεληζήση και Ντιγκινί να βάζουν γκολάρες, όμως στον έξτρα χρόνο οι Νορβηγοί «πάγωσαν» το Βικελίδης πετυχαίνοντας γκολ – μαχαιριά, που έφερε τον αποκλεισμό.

Το παιχνίδι
Μετά από ένα… αναγνωριστικό πρώτο εικοσάλεπτο, ο Άρης άρχισε να «πιέζει» τη Μόλντε και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ιντέγιε στο 23′ να «απειλεί» με κεφαλιά.

Τρία λεπρά αργότερα όμως, ο Ματίγια ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από μακριά και το έκανε με απίθανο τρόπο, αφού έστειλε τη μπάλα στο «γάμα», ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Το 1-0 έβαλε «φωτιά» στο «Βικελίδης», αλλά οι Νορβηγοί λίγο έλειψε να το… παγώσουν, καθώς αμέσως μετά τη σέντρα είχαν δοκάρι με σουτ του Έικρεμ από διαγώνια θέση.

Αφού δεν «απάντησε» η Μόλντε όμως, ο Άρης κατάφερε να μπει για τα καλά στην υπόθεση πρόκριση στο 37′, όταν από φανταστική ενέργεια του Φετφατζίδη από δεξιά, ο Δεληζήσης δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 2-0.
Με τον Ντιγκινί να χάνει δύο καλές ευκαιρίες στη συνέχεια, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στους «κίτρινους» να ονειρεύονται πια την πρόκριση.

Κάπως έτσι, στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη «πολιόρκησαν» την άμυνα των Νορβηγών και έχασαν σωρεία ευκαιριών, με τον Κόρχουτ στο 50′, τον Ρόουζ στο 52′ και τον Ντιγκινί στο 67′ να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ακολούθησε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Μόλντε, με τον Κουέστα να αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Ομοϊχουάνφο στο 77′, για να έρθει τελικά το πολυπόθητο 3-0 στο 86′ με τον Ντιγκινί με κεφαλιά να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα για τους «κίτρινους».
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Άρης έψαξε και ένα τέταρτο γκολ, αλλά ήταν η Μόλντε αυτή που κατάφερε να σκοράρει με τον Μπολί να «σπάει» το οφσάιντ στο 105′ και να «παγώνει» το Βικελίδης.


Μετά το 3-1 ο Άρης ήθελε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος της παράτασης για να προκριθεί, αλλά δεν τα παράτησε και «πάλεψε» μέχρι τέλους, χάνοντας μάλιστα τρεις τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Είχε μάλιστα και δοκάρι μετά από κεφαλιά του Ρόουζ.


Η τύχη δεν ήταν όμως με το μέρος του και έτσι, παρά την απίθανη προσπάθεια σε όλο το ματς, οι «κίτρινοι» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League, στο οποίο και επέστρεψαν φέτος μετά από 6 χρόνια και σίγουρα δεν απογοήτευσαν τους οπαδούς τους.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Μόλντε
Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Σάσα Λούκας, Ματίγια, Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (77’ Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τόνσο)

Μόλντε (Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (55’ Φόρεν), Χουσάιν, Άουρσνες, Έικρεμ (74’ Έλινγκσεν), Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Ομοϊχουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς
Νεότερη Παλαιότερη