Ξαναχτύπησε η "κατάρα των Κένεντι"

Η «κατάρα» των Κένεντι χτύπησε ξανά. Η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, Σίρσε Κένεντι Χιλ, βρέθηκε νεκρή και ο θάνατός της αποδίδεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η 22χρονη Σίρσε Κένεντι Χιλ βρέθηκε νεκρή μέσα σε συγκρότημα στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης, όπου μένει η γιαγιά της Έθελ, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Η Σίρσε ήταν κόρη της Κόρτνεϊ Κένεντι Χιλ. Βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειάς της όταν κλήθηκαν ασθενοφόρα, το απόγευμα της Πέμπτης. 
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Cape Cod, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

«Οι καρδιές μας έσπασαν εξαιτίας της απώλειας της αγαπημένης μας Σίρσε. Η ζωή της ήταν γεμάτη ελπίδα, υποσχέσεις και αγάπη», ανέφερε η οικογένεια Κένεντι σε ανακοίνωσή της». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γιαγιά της σχολίασε πως «ο κόσμος είναι λιγότερο όμορφος σήμερα».

Οι αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση επιβεβαιώνονταν έναν θάνατο στο κτιριακό συγκρότημα των Κένεντι αλλά δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του προσώπου που έχασε τη ζωή του. «Νωρίς σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα η αστυνομία του Barnstable κλήθηκε σε μια κατοικία στη λεωφόρο Μάρσαντ στο Χαϊάνις Πορτ μετά από αναφορά για έναν θάνατο» δήλωσε η Τάρα Μίλτιμορ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, σημειώνοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ποια ήταν η Σίρσε Κένεντι Χιλ
Η Σίρσε Κένεντι Χιλ σπούδαζε στο Boston College επικοινωνία και παλιότερα ήταν αντιπρόεδρος της οργάνωσης νεολαίας των Δημοκρατικών στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σύμφωνα με τους Times.
Η 22χρονη Σίρσε είχε παραδεχθεί τη μάχη της με την κατάθλιψη και τα ψυχολογικά της προβλήματα απ’ όταν φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο της Μασαχουσέτης το 2016. Στη σχολική εφημερίδα είχε γράψει ένα μεγάλο κείμενο για τη μάχη της με την κατάθλιψη.

«Ξεκίνησε στην αρχή των σχολικών μου χρόνων και θα είναι μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου» είχε γράψει η Σίρσε, περιγράφοντας όσα ένιωθε σαν μια «βαθιά πάλη με τη θλίψη, που έμοιαζε με βαρίδι στο στήθος μου».

Με τη μητέρα της Κόρτνεϊ Κένεντι Χιλ
Η Σίρσε Κένεντι Χιλ είχε περάσει μέρος της παιδικής της ηλικίας στην Ιρλανδία και συχνά έλεγε πόσο περήφανη ήταν για την ιρλανδική καταγωγή της και το γαλικικό της όνομα, το οποίο σημαίνει ελευθερία.

Ο πατέρας της, Πολ Μάικλ Χιλ ήταν ένας από τους Guildford Four. Κατηγορήθηκε εσφαλμένα για συμμετοχή σε μια από τις βομβιστικές επιθέσεις του IRA. Φυλακίστηκε για 15 χρόνια πριν ανατραπεί η καταδίκη του.

Ο Πολ Μάικλ Χιλ και η Κόρτνεϊ Κένεντι, κόρη του Ρόμπερτ και της Έθελ Κένεντι, παντρεύτηκαν λίγο μετά την αποφυλάκισή του το 1993 και χώρισαν το 2006.

Ένα συγκρότημα γεμάτο ιστορία
Το κτιριακό συγκρότημα στο Cape Cod όπου βρέθηκε νεκρή η Σίρσε Κένεντι Χιλ είναι η θερινή κατοικία μιας από τις πλέον θρυλικές πολιτικές οικογένειες των ΗΠΑ. Διαθέτει τρία σπίτια σε μια παραθαλάσσια έκταση έξι εκταρίων. Εκεί έμενε αρχικά ο Τζόσεφ Κένεντι, πατριάρχης της δυναστείας.

Το συγκρότημα αυτό ήταν άλλωστε και το εφαλτήριο του Τζον Κένεντι κατά την προεκλογική εκστρατεία το 1960 και όταν ο JFK έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε η θερινή κατοικία του.

Ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι διατήρησε το σπίτι ως την κύρια κατοικία του στη Μασαχουσέτη μέχρι το θάνατό του το 2009.

Εκεί μένει ακόμα η 91χρονη, σήμερα, Έθελ Κένεντι, σύζυγος του Ρόμπερτ Κένετι, που πλέον είναι αντιμέτωπη με ακόμη μια τραγική απώλεια, μετά τη δολοφονία του συζύγου της και το θάνατο δυο από τα 11 παιδιά τους.



Νεότερη Παλαιότερη