Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κλείνουμε τα κινητά μας στο αεροπλάνο

Όσοι έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο ξέρουν ότι πρέπει να αποχωριστούν το κινητό τους για λίγο, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό.
Κατά καιρούς οι περισσότεροι έχουν ταξιδέψει έστω και μια φορά με αεροπλάνο. 
Στη διάρκεια της πτήσης το πλήρωμα του αεροσκάφους θα ζητήσει από τους επιβάτες να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. 
Αυτό συμβαίνει για την καλύτερη ασφάλεια των επιβατών. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο προκειμένου να εξασφαλίσει ο πιλότος την καλύτερη δυνατή επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου.

Σε περίπτωση που υπάρχουν παρεμβολές από τα κινητά, ο πιλότος και ο πύργος ελέγχου θα ακούσουν για λίγα δευτερόλεπτα έναν ήχο σαν να βάζεις ένα κινητό δίπλα από ένα μεγάφωνο. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να φέρουν την καταστροφή όταν ένα αεροσκάφος βρίσκεται στον αέρα γεμάτο κόσμο.


Μειώθηκαν οι πιθανότητες με την εξέλιξη της τεχνολογίας
Πιλότος έγραψε ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν ηχητική παρεμβολή στην επικοινωνία του αεροσκάφους, αλλά είναι αρκετά σπάνιο. 
Ο κίνδυνος της παρεμβολής έχει μειωθεί δραστικά επίσης με τη σύγχρονη τεχνολογία. Βέβαια αν οι παρεμβολές είναι συνεχείς, τότε οι πιλότοι μπορεί να χάσουν μια σημαντική κλήση από τα κέντρα ελέγχου. 
Αυτό συνέβη πρόσφατα, αποκαλύπτει ένας πιλότος, όταν ένας επιβάτης έστειλε κρυφά μήνυμα.

Ωστόσο πλέον τα σύγχρονα κινητά έχουν την λεγόμενη «λειτουργία πτήσης».

Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablets, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, εφ’ όσον έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία σε πτήση. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι επιβάτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του πληρώματος.
Νεότερη Παλαιότερη