Θεσσαλονίκη : Επανεμφανίστηκαν οι "επενδυτές με τα 50 εκατομμύρια"

Επένδυση 50.000.000 ευρώ αναβαθμίζει συνολικά το δήμο Βόλβης
Για την επένδυση ύψους 50.000.000 ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και πάρκου με θέμα την Αρχαία Ελλάδα στην περιοχή της Ασπροβάλτας μίλησε στο Radio North 98.0 Fm και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιάμας η αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων ήταν στην κορυφή της ατζέντας της διοίκησής του. Αναφερόμενος ειδικότερα στην επένδυση που πραγματοποιούν ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες είπε πως από την κίνηση αυτή θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που δεν υπάρχει στην περιοχή, θα αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία και θα δημιουργηθούν όπως εκτιμά περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας.

«Θα ανέβει το επίπεδο του τουρισμού και θα δοθεί υπεραξία στην περιοχή. Θα κερδίσει και ο δήμος από τα μισθώματα. Από την επένδυση θα ανέβει συνολικά ο τόπος μας» είπε ο κ. Λιάμας. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βόλβης οι ελληνοαμερικάνοι επιχειρηματίες ήδη έχουν ανοίξει γραφεία στην Ασπροβάλτα, ενώ σύντομα ξεκινούν και οι σχετικές αδειοδοτήσεις. «Ελπίζω τα γραφειοκρατικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν, να ξεπεραστούν» σχολίασε ο κ. Λιάμας,

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση του δήμου Βόλβης προσανατολίζεται στην αξιοποίηση κι άλλων δημοτικών εκτάσεων σε Βρασνά, Σταυρό και τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα, προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ. Οι εγκαταστάσεις πρόκειται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Οι επενδυτές, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αναπτύξουν δραστηριότητες εναλλακτικού, συνεδριακού, αθλητικού, εκκλησιαστικού, μαθητικού, ιατρικού τουρισμού και οικοτουρισμού. Εκτός του τιμήματος μίσθωσης της δημοτικής έκτασης, οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης, ωφελούνται μεταξύ άλλων και από τις ακόλουθες δεσμεύσεις: α) Η εταιρεία οφείλει να αξιοποιήσει κατ’ ελάχιστο σε ποσοστό 80% εργατοτεχνικό προσωπικό προερχόμενο από το δήμο Βόλβης, που διαμένει μόνιμα στο δήμο, καθώς και επιστημονικό προσωπικό που διαμένει μόνιμα ή προέρχεται από τον δήμο Βόλβης, β) το συνεδριακό κέντρο του συγκροτήματος θα παραχωρείται δωρεάν στο δήμο για διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.ά, γ) θα έχουν δωρεάν είσοδο οι μαθητές όλων των σχολείων του δήμου Βόλβης στο θεματικό πάρκο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δέσμευση ότι η εταιρεία απαγορεύεται να διαθέτει πακέτα «all inclusive», για λόγους τόνωσης της τοπικής αγοράς και στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.
Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της περιοχής το καλοκαίρι, έκανε λόγο για μια «καλή σεζόν» με μεγάλη πληρότητα στα καταλύματα.
Νεότερη Παλαιότερη