Θεσσαλονίκη : Χάος στην Περιφερειακή-Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

"Στο πόδι" όλη νύχτα η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη 
150 κλήσεις έγιναν από πολίτες. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. 
Σε 17 περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις νερού, από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.
Οι πυροσβέστες έκαναν από χθες το βράδυ 9 διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.
Τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν μέσα σε σπίτια στους Ανθόκηπους, κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης, όταν υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή.

«Βροχή» τα τροχαία ατυχήματα
Με μεγάλη δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες γίνεται η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς ανατολικά, εξαιτίας πολλαπλών συγκρούσεων οχημάτων που συνέβησαν από το πρωί και αποδίδονται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος μετά την βροχόπτωση, αλλά και την περιορισμένη ορατότητα.

Τα περιστατικά -μόνο με υλικές ζημιές- έγιναν στο τμήμα της περιφερειακής από Τούμπα έως την Πυλαία, ενώ το μποτιλιάρισμα φτάνει έως την Τριανδρία, όπου υπάρχουν τροχονόμοι που κάνουν εν μέρει εκτροπή της κυκλοφορίας.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη νταλίκα η οποία χτύπησε σε προστατευτικό στηθαίο δεξιά του δρόμου κι «έγειρε», ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω της άλλο όχημα. Η νταλίκα εξακολουθεί να βρίσκεται στο δρόμο και αναμένεται ειδικό μηχάνημα να το απομακρύνει.



Σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας οι βροχές συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C σε σχέση με την Τετάρτη.

Μεγάλα προβλήματα, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα. Δύο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Ο οδηγός του ενός κατάφερε ευτυχώς να βγει από το αυτοκίνητό του. Η γυναίκα οδηγός του δεύτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε τελικά με την βοήθεια πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο.καιρός.

Στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης, στο ρεύμα της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη απεγκλωβίστηκαν ένας ηλικιωμένος, με την σύζυγό του και τον σκύλο τους. 
Το σπίτι του ζευγαριού πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν.
Νεότερη Παλαιότερη