"Ποιος είμαι εγώ, Παππού;"


Η Alzheimer Hellas, οι Εκδόσεις iWrite και οι συγγραφείς-ψυχολόγοι Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Πετρίνα Μαργαριτίδου και Ευδοκία Νικολαΐδου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Ποιος είμαι εγώ, Παππού;".
Ομιλητές: Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Διευθύντρια της Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ και Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer
Έλενα Μπουκουβάλα, Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Παιδιών και Νέων και οι συγγραφείς.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Γεωργία Λοτσοπούλου.

Από το οπισθόφυλλο
Το βιβλίο αυτό περιγράφει την ιστορία µιας παρέας παιδιών, που ανακαλύπτουν πως ο παππούς έχει Αλτσχάιµερ.

Δύο αδέρφια, ο Φίλιππος και η Άννα, µαζί µε τους φίλους τους, τον Κωστή και τη Δανάη, είναι οι τέσσερις πρωταγωνιστές µας. Όλοι µαζί προσπαθούν να βρουν απαντήσεις για τις διάφορες περίεργες συµπεριφορές που εµφανίζει τον τελευταίο καιρό ο παππούς τους.

Τι συµβαίνει και έχει αλλάξει; Πώς µπορούν να βοηθήσουν ο Φίλιππος και η Άννα τον παππού τους; Θα τους βοηθήσουν οι φίλοι τους; Θα µπορέσει να αλλάξει ο παππούς µόλις ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την περίεργη συµπεριφορά του;

Έχουν πολύ δρόµο και αρκετή δουλειά µπροστά τους οι τέσσερις φίλοι µας, µέχρι να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήµατα. Για να δούµε, λοιπόν, θα τα καταφέρουν;

Οι συγγραφείς
Ευδοκία Νικολαΐδου
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας. Εκπαιδεύτηκε και εφαρμόζει μεθόδους της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και της Ψυχοδυναμικής Προσέγγισης.

Είναι υπεύθυνη του τμήματος της Κατ’ Οίκον Φροντίδας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Alzheimer Hellas και έχει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer «Επικοινωνία για τη νόσο Alzheimer».

Από το 2008 διατηρεί το ιδιωτικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας inVivo ασκώντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και παιδιά.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δράσεις σε συνεργασία με δημόσιους φορείς και ιδιώτες.

Πετρίνα Μαργαριτίδου
Εξειδικεύτηκε στη Συστημική Προσέγγιση και Οικογενειακή Θεραπεία, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Εκπαιδεύτηκε στην Επικοινωνία και Δυναμική σε Ομάδες και παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων ποικίλων προσεγγίσεων.

Από το 2011 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας ατομικές, συζυγικές και οικογενειακές συνεδρίες.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Πανελλήνιου Οργανισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΠΟΕΠ), καθώς και τριών γυμναστηρίων Curves στη Θεσσαλονίκη.

Κωνσταντίνα Καραγκιόζη
Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία, στην Ψυχοδυναμική προσέγγιση και στην Ομαδική Θεραπεία. Ασκεί ατομική ψυχοθεραπεία και συντονίζει θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων και ομάδες αυτογνωσίας παιδιών.

Είναι υπεύθυνη του Τμήματος Περιθαλπόντων στην Alzheimer Hellas με κύρια αρμοδιότητα τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση ψυχοθεραπευτικών και εκπαιδευτικών ομαδικών προγραμμάτων για περιθάλποντες ατόμων με άνοια.

Από το 2008 διατηρεί στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Ψυχοθεραπείας InVivo.

Συνεργάζεται με διάφορους φορείς για την υλοποίηση ενημερωτικών ομιλιών και εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων.

Νεότερη Παλαιότερη