Εικόνες-σοκ από τον σεισμό στην Αλβανία

Σεισμός και... δεύτερος σεισμός σε λίγα λεπτά "ταρακούνησαν" την Αλβανία. Φωτογραφίες δείχνουν τεράστιες ρωγμές σε κτίρια, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε πανεπιστήμιο.
Δύο οι τραυματίες. Συγκλονιστικές οι πρώτες μαρτυρίες για το διπλό "χτύπημα" του Εγκέλαδου. 

Σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, αλλά ιδίως στα Τίρανα, έγινε αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 21.09.2019, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους.

Τραυματίες από τις ισχυρές δονήσεις!
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Δυρράχιο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση, ελαφρώς πιο ασθενής, με τους κατοίκους των γύρω περιοχών να είναι έντρομοι!

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αν σημειώθηκαν ζημιές. Εικόνες από αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, αλλά και από το Twitter, δείχνουν ρωγμές σε κτίρια, αλλά και ζημιές σε ένα πανεπιστήμιο στα Τίρανα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες στην κοινότητα Χελμές, όπου κατέρρευσαν δέκα κτίρια. Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα.

Πάντως, όσο η ώρα περνά, οι πληροφορίες έρχονται κατά ριπάς και οι τελευταίες αναφέρουν πως υπάρχουν 44 τραυματίες σε αλβανικά νοσοκομεία!
Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου.
Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.
newsit.gr

Νεότερη Παλαιότερη