Σκιτσάροντας στον Πόντο

Σκιτσάροντας στον Πόντο (Αμάσεια)…ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Στον Πόντο και συγκεκριμένα στην Αμάσεια ταξίδεψε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης ( ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ), προκειμένου να παρουσιάσει την τέχνη του σκίτσου, στο πλαίσιο των δράσεων της εκπομπής ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, που παρουσιάζεται στην τηλεόραση σε δώδεκα τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και δύο στο εξωτερικό.
Η δράση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του ταξιδιού – οδοιπορικού που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Φωκίωνας Φουντουκίδης για την εκπομπή του «ο ΠΟΝΤΟΣ», που παρουσιάζεται στο κανάλι της κεντρικής Μακεδονίας EURO.
Στην πόλη της μαρτυρικής Αμάσειας, ο σκιτσογράφος παρουσίασε στους συνταξιδιώτες – προσκυνητές, Πόντιους και μη, τα βασικά του σκίτσου και στη συνέχεια σκίτσαρε καρέ- καρέ τη δημιουργία ενός Πόντιου με παραδοσιακή φορεσιά.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στον σκιτσογράφο, να σκιτσάρουν και να συζητήσουν για την τέχνη, ενώ ένας τολμηρός της παρέας σηκώθηκε και σκίτσαρε με επιτυχία τον Πόντιο.
Μεταξύ άλλων, στη συνέχεια του ταξιδιού ο σκιτσογράφος έπαιξε μαζί με τους ταξιδευτές το παιχνίδι γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο», παρουσίαζοντάς το μαζί με τον εκπαιδευτικό – συγγραφέα Νίκο Παλασίδη μέσα στο λεωφορείο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων που στόχο και σκοπό έχει τη γνώση της ποντιακής ζωής και πολιτισμού. Μέσα από απλές και εύκολες ερωτήσεις, οι συμμετέχοντες παίζοντας διασκέδασαν, γνώρισαν και κέρδισαν το μοναδικό βιβλίο εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο «ΒΗΜΑΝ – ΒΗΜΑΝ ΜΑΘΑΙΜΑΤΑ ΣΚΕΔΙΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΑΜΑΘΑΙΤΟΥΣ».
Νεότερη Παλαιότερη