Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess

Επενδυτικές ευκαιρίες σε startups στο Demo Day του OK!Thess
Αριθμός ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων στο Demo Day με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για νεοφυείς επιχειρήσεις!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5o Demo Day που διοργάνωσε το OK!Thess, ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία τoυ Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ.

Τα Demo Days είναι ειδικά events που διοργανώνονται από το OK!Thess για να επιτρέψουν τη δικτύωση μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 5ο Demo Day, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Digital Greece, μιας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ - Helexpo, η οποία υλοποιείται από την Industry Disruptors / Game Changers. Στην πρωτοβουλία αυτή, συμμετέχει το OK!Thess καθώς και άλλες δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης από όλη την χώρα.

Στο μεγαλύτερο γεγονός δικτύωσης startup και επενδυτών στην Ελλάδα σημειώθηκαν περισσότερες από 150 κλειστές συναντήσεις. Επενδυτικά σχήματα (Venture Capital funds) και επιχειρηματικοί άγγελοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις startups που συμμετείχαν στο Demo Day, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη δρομολογηθεί περαιτέρω συζητήσεις.



Στο 5o Demo Day του OK!Thess καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στις συμμετοχές των startups. Ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης δέχτηκε 79 αιτήσεις σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Οι ομάδες που τελικά επιλέχθηκαν και βρέθηκαν απέναντι σε επενδυτές για να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους ανήλθαν στις 41 και εκτός από την Ελλάδα προέρχονται από την Κύπρο, τη Σερβία, την Αγγλία και την Ισπανία.

Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των επενδυτικών σχημάτων και επιχειρηματικών αγγέλων που συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της καινοτομίας που διοργάνωσε το OK!Thess. Συνολικά 20 επενδυτές από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Σερβία επέλεξαν τις ομάδες που επιθυμούσαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν και να ακούσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Συνολικά μέχρι σήμερα στα Demo Day events έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 380 συναντήσεις startups με εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων από την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη, οι οποίες οδήγησαν σε επενδύσεις κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου άνω του 1.500.000 ευρώ.

Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον τόσο από πλευράς των επενδυτικών σχημάτων όσο και των ομάδων startup καταδεικνύει ότι μέσω των προσπαθειών του OK!Thess και άλλων φορέων της πόλης έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα δεδομένα για το οικοσύστημα καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη.

Το πλέγμα δράσεων του ΟΚ!Thess μέσω των κύκλων επιτάχυνσης και διοργανώσεων όπως το Demo Day έχει ως στόχο να υποκινήσει νέες ομάδες, ερευνητές αλλά και υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στραφούν προς την καινοτομία και να την αξιοποιήσουν σε επιχειρηματικές ιδέες με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Το Demo Day αποτελεί ευκαιρία για δικτύωση όχι μόνο μεταξύ επενδυτών και startups αλλά και μεταξύ των ίδιων των επενδυτών. Στο πλαίσιο του event πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία το δίκτυο επενδυτών του OK!Thess αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια με απώτερο σκοπό συνεργασίες για την διεύρυνση της αγοράς.

Το ΟΚ!Thess δέχεται αιτήσεις για τον 9ο κύκλο επιτάχυνσης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess απευθύνεται σε όσους έχουν νέες ιδέες και θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια καινοτόμο επιχείρηση (startup). Πρόκειται για ένα 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης που στόχο έχει να καθοδηγήσει επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές και γενικότερα όποιον θέλει να εξελίξει μια καινοτόμο ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Δήλωσε Συμμετοχή: https://okthess.gr/el/apply/



Οι ομάδες που πήραν μέρος στο Demo Day
11pets - www.11pets.com Μια ολοκληρωμένη εφαρμογή για τη φροντίδα κατοικιδίων, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών όπου αυτή είναι αναγκαία.


HomeCooked UK - https://homecookeduk.com Η αποστολή του HomeCooked είναι η παράδοση αυθεντικών σπιτικών γευμάτων από εγκεκριμένους μάγειρες σε όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από το τυποποιημένο φαγητό.


FightHoax - http://FightHoax.com To FightHoax βοηθά τις εταιρείες με δεδομένα ανάλυσης ειδήσεων για programmic διαφήμιση.


Inteligg - https://inteligg.com/ Το SmartBox4U είναι φορητή συσκευή που παρέχει μια έξυπνη ολοκληρωμένη λύση για την αποφυγή πιθανών κρίσεων άσθματος λόγω έκθεσης σε κακής ποιότητας αέρα.


CargoShare - http://cargoshare.org/ Ένα marketplace που συνδέει ναυτιλιακές εταιρείες και ναυλωτές ενώ παράλληλα αυτοματοποιεί τη διαδικασία διαμεσολάβησης σε φορτία.


Rewundo - https://www.rewundo.com Rewundo βοηθά τις Ομάδες Υποστήριξης Πελατών να επιλύσουν χωρίς τη βοήθεια προγραμματιστή τεχνικά προβλήματα σε προϊόντα B2B SaaS.


Reborn Tales - www.reborntales.com Ιστορία μέσω ολογραφικών εμπειριών.


Embiots - www.embiots.gr Συστήματα διαχείρισης στόλου και συλλογή δεδομένων σχετικά με τη χρήση τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι δαπανηρές ζημιές.


Octappush - www.octappush.com Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανατροφοδότησης που βοηθά τις εταιρίας να σχεδιάσουν κερδοφόρα παιχνίδια.


Quantflare - https://quantflare.com/ Το Quantflare παρέχει μακροοικονομικές αναλύσεις και πληροφορίες σχετικά με τις κεφαλαιαγορές.


qodin.io - https://qodin.io/ Είναι μια καινοτόμος εφαρμογή για τους ασθενής με καρκίνο η οποία λειτουργεί ως προηγμένος κοινόχρηστος ιατρικός.


PiDust - https://pidust.com Η τεχνολογία αιχμής της κβαντικής πληροφορικής αξιοποιείται για την επίλυση προβλημάτων, όπως ο σχεδιασμός υλικών και η ανακάλυψη φαρμάκων.


GX Blocks Energy - gxblocks.io Πρόκειται για μια εταιρεία blockchain στον τομέα της ενέργειας με στόχο τη δημιουργία υβριδικών ενεργειακών/ blockhain προϊόντων στον τομέα του Fintech.


Hagtec Ltd - http://www.acrefx.com/ Εταιρεία λογισμικού που προσφέρει αναλύσεις δεδομένων στον αγροτικό τομέα.


Arteavita – Ο στόχος της Arteavita είναι να προσφέρει στέγαση ή διαμονή οικονομικά προσιτή και εύκολη για όλους.


Meton Innovatence - https://metoninnovatence.com Meton Innovatence is the world’s first form-fit-function thermal system for night and adverse weather flying conditions designed for commercial and general aviation.


Bappy – Η Bappy επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας χωρίς κώδικες από χρήστες που δεν είναι προγραμματιστές λογισμικού.


SEAMX - http://seamxsports.com Η Seamex αναπτύσσει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών γεγονότων με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας των συμμετεχόντων.


Rave Atlas -https://raveatlas.com Ο παγκόσμιος χάρτης της rave κουλτούρας.


AidPlex -https://www.aidplex.com/ Μια HealthTech startup η οποία κατασκευάζει ορθοπεδικά βοηθήματα παρέχοντας μια καλύτερη εμπειρία αποκατάστασης σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.


ComeTogether - https://cometogether.network Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο, το οποίο τροφοδοτείται από ένα πρωτόκολλο EOS Blockchain.


LucyVerse - https://www.lucyverse.gr/ Η Lucy, η πρώτη ηλεκτρονική αντικλεπτική συσκευή προστατεύει και ελέγχει την τσάντα σας, μετατρέπει την σε μια «έξυπνη τσάντα».


Cannav Oil Hellas - https://cannavoil.com Μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης, η οποία εξάγει καθαρό έλαιο κανναβιδιόλης προς λιανική και χονδρική πώληση.


Bubbllz - http://www.bubbllz.com/ Η Bubblz μετατρέπει κάθε πώληση και αλληλεπίδραση πελατών σε ευκαιρία διαφήμισης για τις εταιρείες.


iResTech - https://irestech.net Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή λύσεων σε περιθωριοποιημένα τμήματα του πληθυσμού.


Social Skills Animation - https://socialskillsanimation.com/ Η SSA συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη των παιδιών και των νέων με αυτισμό, με υποστηρικτική τεχνολογία υψηλής ποιότητας.


Airbots - http://advanced-intelligent-robotics.gr/ Η Airbots βοηθά τους αγρότες να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση νερού, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και να αυξήσουν την ποσότητα και την ποιότητα της συγκομιδής τους σύμφωνα με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.


DGROOPS - www.dgroops.com Απλοποίηση των ομαδικών κρατήσεων για ταξιδιωτικές εταιρείες και ξενοδοχεία χρησιμοποιώντας τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων.


Polikatikia.gr - https://polikatikia.gr Η πρώτη cloud υπηρεσία για έξυπνη διαχείριση κτιρίων σε υπολογιστές, tablet και κινητά.


3asyR - https://3asyr.com/ Το 3asyR είναι μια εφαρμογή που βοηθά τα άτομα με δυσλεξία να διαβάζουν εύκολα το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.


LiveStreamTV - http://www.van4k.tv Το LiveStreamTV είναι ένα κινητό σύστημα βίντεο με πολλές κάμερες που βοηθά τους διοργανωτές εκδηλώσεων να μεταδίδουν τη δουλειά τους ζωντανά σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


OVIVIEW - http://oviview.com/ Με την Oviview οι επαγγελματίες μπορούν να δουν υποψήφιους για δουλειά μέσω προσαρμοσμένων βίντεο – παρουσιάσεων πριν από τις πραγματικές συνεντεύξεις. Εξαλείφει το κόστος, το χρόνο και την απόσταση.


NoKeys - nokeys.eu Μια cloud-based εφαρμογή για τη διαχείριση βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά κλειδιά και είναι απλή, ασφαλής και αποτελεσματική.


PlantBox - www.plantbox.gr Η PlantBox προσφέρει μοναδικά, καινοτόμα και ελκυστικά συσκευασμένα φυτά.


LoopCV - https://www.loopcv.pro/ Το LoopCV είναι μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας για πιο γρήγορη αναζήτηση εργασίας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.


Peace by Peas - https://www.peacebypeas.eu/ Η Peace by Peas προσφέρει plant-based τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά πελάτες με εξειδικευμένες ανάγκες.


Capsule Skateboards - www.capsuleskateboards.com Με τη μοναδική φόρμουλα της Capsule Skateboards κατασκευάζονται προσωποποιημένα skateboards ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.


Nanometrisis - http://www.nanometrisis.com/ Το λογισμικό Nanometrisis εξάγει πολύτιμες πληροφορίες από μικροσκοπικές εικόνες που βοηθούν τις εταιρείες Nano-Tech να βελτιώσουν τη διαδικασία παραγωγής.


SBOING - www.sboing.net Η SBOING μεταμορφώνει την πατενταρισμένη τεχνολογία της στη νέα παγκόσμια navi-pedia, αποδεχόμενη την πρόκληση για προηγμένη δορυφορική πλοήγηση και δρομολόγηση.


HAM Systems - https://hamsystems.eu/ Προσφέρει τη δική της πλατφόρμα λογισμικού και λύσεις υλικού για εμπορικά και οικιστικά περιβάλλοντα.


Elektronio - www.elektroniowheels.gr Το Elektronio είναι μια εταιρεία ποδηλάτων που δημιουργεί premium ηλεκτρικά ποδήλατα που δίνουν μία διαφορετική διάσταση στη μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον.



Νεότερη Παλαιότερη