«Μνήμη και Tέχνη σε διάλογο»

«Μνήμη και Τέχνη σε διάλογο» τιτλοφορείται η έκθεση της εικαστικού, κας. Μαρίας Κομπατσιάρη, που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα από τις 4 έως τις 29 Οκτωβρίου 2019.

Την έκθεση επιμελείται η κα. Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ ενώ τον γενικό συντονισμό της έκθεσης έχει η κα. Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Η έκθεση πραγματοποιείται με χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η επιμελήτρια κα. Μαυρογένη, στο έργο της εικαστικού ο θεατής γίνεται κοινωνός της συνομιλίας της με την Ιστορία, μέσα από τα κειμήλια του Μουσείου, τις προσωπικές στιγμές των ανθρώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον τόπο μας. Η καλλιτέχνης με αφορμή τόσο το χώρο όσο και τους ανθρώπους, δίνει τη δική της εκδοχή για το νόημα και τον αντίκτυπο της σημαντικότητας σχετικά με τις έννοιες ελευθερία, παιδεία και κοινωνία.

Στοιχεία απλά μεταπλάθονται σε έργα τέχνης, όπως αυτό του χαρτιού του καταστροφέα εγγράφων. Τα ιστορικά γεγονότα χαράσσονται, καταγράφονται, χρωματίζονται, υφαίνονται, αξιολογούνται και επανεξετάζονται συνεχώς κάτω από το πρίσμα μιας ανεξάντλητης ροής πληροφοριών και μαρτυριών, με σύγχρονη οπτική. Με αυτό τον τρόπο η δημιουργός επιχειρεί να γίνει εκφραστής της συλλογικής αντίληψης που έχει μια κοινωνία για το παρελθόν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμη και Τέχνη σε διάλογο»: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 19:00.



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ολόκληρο 4€ - Μειωμένο 2€, Ομαδικό εισιτήριο: Στα πέντε άτομα το ένα δωρεάν
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi

Ι Δ Ρ Υ Μ Α Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Υ Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ο Υ Α Γ Ω Ν Α

Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-229 778, 2310-233 108, fax: 2310-233 108
www.imma.edu.gr, email: info@imma .edu.gr



Νεότερη Παλαιότερη