ΕΡΤ3 : Στην..."κόψη του ξυραφιού" !!!


Εντύπωση ιδιαίτερη, προκαλεί το γεγονός πως έχουν περάσει ήδη μήνες από την αλλαγή της Κυβέρνησης και η διοίκηση της ΕΡΤ3 συνεχίζει και παραμένει ουσιαστικά ακέφαλη.

Κατά το τελευταίο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η αίσθηση πως τα κρατικά κανάλια, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνο ως φερέφωνο της Κυβέρνησης, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις στους θεατές και ακροατές.
Ιδιαίτερα για την ΕΡΤ3 τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα περίπλοκα, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο περιφερειακό δίκτυο, με πολύ μεγάλο στελεχικό δυναμικό, ικανότατους δημοσιογράφους, πολύ μοντέρνο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τεχνογνωσία παραγωγής από τις καλύτερες στην χώρα μας.

Αμέσως μετά την υπογραφή της ¨Συμφωνίας των Πρεσπών" μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ, δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ της ΕΡΤ3,  του μοναδικού μεγάλου κρατικού καναλιού της Μακεδονίας, ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τον όρο "βόρεια Μακεδονία" για το γειτονικό κρατίδιο,  ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους θιγόμενους άμεσα και βάναυσα, Μακεδόνες κατοίκους της μιας και μοναδικής, Ελληνικής Μακεδονίας.

Οι άστοχοι διοικητικοί χειρισμοί και η έντονη Κυβερνητική χροιά όλων σχεδόν των εκπομπών που προβάλλονταν από τα κανάλια της ΕΡΤ3,  δημιούργησαν γενική δυσφορία στους κατοίκους της Μακεδονίας, καθώς θεωρούσαν την ΕΡΤ3 δικό τους κανάλι.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα δεν δείχνουν  να έχουν  βελτιωθεί στο μεγάλο  Κρατικό περιφερειακό κανάλι, καθώς ουσιαστικά παραμένει ακέφαλο,  με την διοίκηση διορισμένη από την προηγούμενη Κυβέρνηση σταθερά στην θέση της, δίνοντας στους γνωρίζοντες την αίσθηση πώς ουσιαστικά οικογενειακό και ..παρεΐστικο καθεστώς διοικεί τον μεγάλο Κρατικό οργανισμό, με την ανοχή, αν όχι και την συνεργασία, νεόκοπων κυβερνητικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας.

Το στοίχημα για μία ποιοτική, αδέσμευτη και ουσιαστική ΕΡΤ3 χάνεται, όσο περνά ο καιρός και λειτουργεί χωρίς ορισμένο πλάνο και εμφανή προγραμματισμό,  ενώ είναι χρηματοδοτούμενη από τον Κρατικό κορβανά, από τα χρήματα των ταλαίπωρων φορολογουμένων δηλαδή.

Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό θα παραμείνει αυτή η δύσκολή κατάσταση, η οποία όπως φαίνεται  ευνοεί κάποιους ώστε, να συντηρούν ένα καθεστώς που βολεύει πρόσωπα και καταστάσεις.
Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση από τους "καθ΄ ύλην αρμόδιους", ώστε η ΕΡΤ3 να βρει την θέση που της αξίζει και της αρμόζει, σαν το μοναδικό μεάλο κανάλι της Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Νεότερη Παλαιότερη