Εξαγορά "Μασούτη" από την "ΑΒ Βασιλόπουλος" ;

Οι φήμες για mega deal AB και Μασούτη
Αναζωπυρώνονται τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια συνεργασίας της ΑΒ Βασιλόπουλος με τον Μασούτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της ΑΒ έχει μεταβεί στην Θεσσαλονίκη και «ξεσκονίζει» τα οικονομικά στοιχεία της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, με απώτερο στόχο την υποβολή προσφοράς ικανής να πείσει την οικογένεια Μασούτη να ανάψει το «πράσινο φως».

Τα παραπάνω σενάρια, τα οποία διαψεύδονται από τη διοίκηση της Μασούτης, δεν είναι καινούργια, αλλά επανέρχονται τα τελευταία χρόνια κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Βέβαια, η ΑΒ δεν έκρυψε ποτέ ότι ενδιαφέρεται να ενισχύσει τα μερίδια της στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Μασούτης έχει ηγετική παρουσία (μερίδιο πάνω από 30%).
Μάλιστα διαθέτει και αποθηκευτικούς χώρους τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων.

Είναι γνωστό πως οι δυο πλευρές είχαν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία πριν από περίπου 20 χρόνια, όμως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Η σημερινή συγκυρία πάντως είναι τελείως διαφορετική.
Η ΑΒ, είναι σε «κακό φεγγάρι» και φαίνεται να αναζητά την κατάλληλη ευκαιρία για να ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι. Και αυτή, όπως λέγεται , θα έρθει μέσα από μια μεγάλη εξαγορά, η οποία θα της δώσει την ώθηση να χτυπήσει στα «ίσα» τον Σκλαβενίτη, ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται πολύ σε έσοδα.

Η απόκτηση της Μασούτης θα προσθέσει στην ελληνική θυγατρική της Ahold – Delhaize, τζίρο περίπου 800 εκατ. ευρώ αλλά και ένα δίκτυο 330 καταστημάτων που απλώνεται κυρίως στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αττική από πέρυσι, όπου φέτος αναπτύσσεται με πολύ θετικούς ρυθμούς.

Ότι ακριβώς χρειάζεται η ΑΒ, η οποία μοιάζει με «πληγωμένο λιοντάρι» καθώς το 2018 ο τζίρος της υποχώρησε κάτω των 2 δισ. ευρώ.
Νεότερη Παλαιότερη