Θεσσαλονίκη : "Πόλεμο" ξεκίνησαν στην Ν.Δ.

Αν και δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, το κλίμα στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι και το πιο ιδανικό.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει γκρίνιες και έριδες σχετικά με την στελέχωση, των υπευθύνων θέσεων του κρατικού μηχανισμού.

Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, αμέσως μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από το πλειοψηφών στις εκλογές κόμμα, όλες οι κυβερνητικές θέσεις στον Κρατικό μηχανισμό καλύπτονταν από ανθρώπους που συμμετείχαν προεκλογικό αγώνα του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, ασχέτως προσόντων, πραγματικών ή τυπικών.

Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως όλες οι θέσεις ευθύνης θα καλυφθούν από ανθρώπους θα είχα τα ανάλογα προσόντα, ασχέτως πολιτικών ή άλλων κοινωνικών πεποιθήσεων.

Ως ένα βαθμό αυτό έχει γίνει πραγματικότητα από τη νέα κυβέρνηση εκτός εξαιρέσεων οι οποίες ήταν αναμενόμενες λόγω του ειδικού βάρους των ονομάτων που έφεραν οι ενδιαφερόμενοι.

Στη Θεσσαλονίκη όμως αυτό δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό από τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αμέσως μετά τις εκλογές έχει ξεκινήσει ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ ομάδων και στελεχών, ωστε να μπορέσουν να καταλάβουν τις "επιθυμητές" θέσεις ευθύνης στον Κρατικό μηχανισμό.

Άνθρωποι οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται στο χώρο του κυβερνώντος σήμερα κόμματος, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως στα νέα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την νέα, σύγχρονη Ελλάδα που επιθυμεί,  δεν χωρούν άνθρωποι  που είτε λόγω ηλικίας και.... βεβαρημένου παρελθόντος, είτε λόγω έλλειψης πραγματικών προσόντων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για δυναμικά, επαγγελματικά στελέχη.

Η τοπική ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να ελέγξει τις αντιδράσεις, με αποτέλεσμα το Κυβερνών κόμμα να παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στην πόλη μας μία εικόνα πολεμική, με φατρίες να σπαράσσονται μεταξύ τους, προσπαθώντας να φτάσουν στο τελικό έπαθλο, την Κρατική, πολυπόθητη θέση.

Από την άλλη, νέοι άνθρωποι, ικανοί και έχοντες τα απαραίτητα τυπικά και πραγματικά προσόντα, με πτυχία και λαμπρές σπουδές, που ζουν στην πραγματική κοινωνία και μπορούν να προσφέρουν λύσεις, παρακολουθούν άναυδοι αυτό το αλισβερίσι, κουνώντας απογοητευμένοι το κεφάλι,ενθυμούμενοι τις προεκλογικές υποσχέσεις. 

Τελευταίο κρούσμα σε αυτήν την διελκυστίνδα αποτελεί η θέση ευθύνης στο μεγαλύτερο Κρατικό οργανισμό ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κάποια από τα ονόματα που ακούγονται για την στελέχωση του, προκαλούν τουλάχιστον απορία, καθώς όπου αλλού και να βρίσκονταν θα είχαν βγει προ πολλού στη σύνταξη, ανοίγοντας τον δρόμο για ανθρώπους νέους και ικανούς να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις.

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι πως στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα είναι ενήμεροι για τα τεκταινόμενα στην Θεσσαλονίκη, αρκεί βέβαια να υπάρξει και η ανάλογη κίνηση νουθεσίας ή αλλιώς να παρθούν κεφαλιά στην τοπική κομματική οργάνωση, όσο ψηλά ιστάμενα και να είναι αυτά, καθώς η εικόνα του αλληλοσπαραγμού για τις καρέκλες, δεν τιμά ιδιαίτερα κανέναν.

Σε άλλη περίπτωση, ο βασικός χαμένος θα είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η εικόνα που δίνει προς τα έξω στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη