Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσε την γυναίκα του, όταν έμαθε ότι η κόρη "του" δεν ήταν δικό του παιδί !!

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 55χρονος που παραπέμθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επειδή επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι στην εν διαστάσει σύζυγό του, όταν έμαθε ότι η μία από τις δύο κόρες τους δεν είναι βιολογικό του παιδί.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία (4-3), δέχθηκε ότι η εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά τού πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Υπό αυτές τις συνθήκες η πρωτόδικη ποινή της κάθειρξης 11 ετών μειώθηκε σε 5ετή φυλάκιση, η οποία μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το συμβάν έγινε τον Νοέμβριο του 2011, λίγη ώρα αφότου ο κατηγορούμενος φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο άγνωστος τον πληροφορούσε ότι το ένα από τα δύο του παιδιά δεν είναι δικό του, κάτι που καιρό αργότερα επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά. Θολωμένος, σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, μετά από εκείνο το τηλεφώνημα ο 55χρονος πήγε στο σπίτι της πρώην συζύγου του για να της ζητήσει το λόγο, ενώ στον καβγά που ακολούθησε ο ίδιος κατηγορείται ότι της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Η ακροαματική διαδικασία φανέρωσε τη συγκρουσιακή σχέση του ανδρόγυνου μετά τον χωρισμό τους και την πολυετή διαμάχη τους για τις διατροφές. «Εξευτελίστηκα σαν άνδρας και πατέρας» είπε ο ίδιος, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.


Νεότερη Παλαιότερη