«Οι χρυσές κοπές του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ταχεία παραγωγή, άμεση αποθησαύριση»

Τετάρτες στο Μουσείο - Αρχαιολογικές Διαλέξεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 09 Οκτ 2019
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Διάλεξη του François de Callataÿ, επικεφαλής επιμελητή της Βασιλικής Βιβλιοθήκης του Βελγίου, Καθηγητή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Διευθυντή Σπουδών στην École Pratique des Hautes Études Παρίσι, Σορβόννη με τίτλο «Οι χρυσές κοπές του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ταχεία παραγωγή, άμεση αποθησαύριση».

Περίληψη
Η πρακτική του Αλεξάνδρου να μετατρέψει μαζικά τους περσικούς θησαυρούς σε χρυσά και αργυρά νομίσματα αποτελεί ένα μείζον φαινόμενο στην παγκόσμια νομισματική ιστορία. Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών και αναλύσεων, ο κ. Callataÿ επανεξετάζει και αναθεωρεί την επίπτωση των "αλέξανδρων", των χρυσών κοπών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οικονομική ανάπτυξη του μακεδονικού βασιλείου.
Νεότερη Παλαιότερη