CNN : Τα 17 ομορφότερα Ελληνικά χωριά

Αφιέρωμα στα ομορφότερα ελληνικά χωριά κάνει το CNN Travel, εξυμνώντας τη μοναδικότητά τους. «Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλά ειδυλλιακά νησιά, αλλά η χώρα της Μεσογείου έχει και πολλά γοητευτικά χωριά», σημειώνει το αμερικάνικο μέσο.

Μπορεί η Ελλάδα να έχει ταυτίσει το όνομά της με τα υπέροχα νησιά της, που κάθε χρόνο κατακλύζονται από τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, όμως και η ενδοχώρα κρύβει πραγματικά διαμαντάκια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ο λόγος για τα χωριά της χώρας, που ξεχωρίζουν τόσο για την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, όσο και για τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Τη λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά, λοιπόν, δημοσίευσε το CNN Travel, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υπέροχοι προορισμοί από τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα έως τη Χίο.

Στην πρώτη θέση αυτής φιγουράρει η Στεμνίτσα, στην Ορεινή Αρκαδία, με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο.

Στην τρίτη θέση συναντάται η Αρναία στη Χαλκιδική, ένα παραδοσιακό χωριό με διατηρητέα κτίρια πραγματικά έργα τέχνης και στην τέταρτη η συνοικία της Άνω Σύρου, στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων, με τo Πυργί, γνωστό και ως το ζωγραφιστό χωριό της Χίου, ένα από τα πιο φημισμένα Μαστιχοχώρια του νησιού, να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του CNN:


  1. Στεμνίτσα, Αρκαδία
  2. Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο
  3. Αρναία, Χαλκιδική
  4. Άνω Σύρος, Σύρος
  5. Πυργί, Χίος
  6. Οία, Σαντορίνη
  7. Λιτόχωρο, Πιερία
  8. Λίνδος, Ρόδος,
  9. Χώρα, Φολέγανδρος
  10. Άσσος, Κεφαλονιά
  11. Απείρανθος, Νάξος
  12. Πάπιγκο, Πίνδος
  13. Καλαρρύτες, Ιωάννινα
  14. Γύθειο, Λακωνία
  15. Καταστάρι, Ζάκυνθος
  16. Κάστρο, Σίφνος
  17. Αρχάνες, Κρήτη
Νεότερη Παλαιότερη