Εν ψυχρώ εκτέλεση της Hevrin Khalaf, από Τούρκους στρατιώτες

Νεκρή σε ενέδρα που έστησε ο Τουρκικός στρατός, η αρχηγός κουρδικού πολιτικού κόμματος
Η Hevrin Khalaf, γενική γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία», φέρεται να σκοτώθηκε σε ενέδρα τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία - Νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Σύρο δημοσιογράφο, Ζιντάν Ζάνκλο

Η Hevrin Khalaf, γενική γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία», φέρεται να σκοτώθηκε σε ενέδρα τουρκικών στρατευμάτων, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το οδικό δίκτυο Μ4, μεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του, ο κουρδικός πολιτικός οργανισμός εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατό της, ενώ εκτελούσε «τα πολιτικά και πατριωτικά καθήκοντά της».
«Με μεγάλη θλίψη, το κόμμα μας θρηνεί το θάνατο της Hevrin Khalaf» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Μια ομάδα Τούρκων στρατιωτικών προσπάθησε να καταλάβει το οδικό δίκτυο Μ4 και σκότωσε πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και η Hevrin Khalaf» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Συνελήφθη Σύρος δημοσιογράφος
Νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον σύρο δημοσιογράφο, Ζιντάν Ζάνκλο, ο οποίος εργάζεται για τον σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya αναφορικά με την δημοσιογραφική κάλυψη της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης» που διεξάγει η Τουρκία.

Σύμφωνα με το Al-Arabiya, ο Ζάνκλο απομακρύνθηκε αφού τον οδήγησαν σε τουρκικό στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Η άδεια εργασίας του κατασχέθηκε, ενώ ακυρώθηκε η βίζα του.
Μάθε πρώτος όλα τα νέα από το One Channel.
Νεότερη Παλαιότερη