Jar : Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης


Jar : Η πρώτη ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που ξεφεύγει από τα όρια της οθόνης σου 
Το Jar είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης βασισμένη στην τοποθεσία (location-based social network) . Κατεβάζοντας την εφαρμογή & κάνοντας εγγραφή, ο χρήστης μπορεί να κοινοποιήσει φωτογραφίες από διάφορα μέρη που επισκέπτεται.





Η δημοσίευση τοποθετείται σε ένα χάρτη στο σημείο που ανέβηκε, ενώ άλλοι χρήστες που βρίσκονται κοντά σε αυτή μπορούν να την δουν. 
Κάθε μέλος έχει το δικό του προσωπικό προφίλ ενώ η εφαρμογή έχει όλες τις λειτουργίες ενός κοινωνικού δικτύου όπως αποστολή αιτημάτων φιλίας, σχολιασμός δημοσιεύσεων, αντιδράσεις, προσωπικό τσατ και πολλά άλλα εντελώς δωρεάν.





Ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι τα τρόποια. Τα τρόπαια είναι επιτεύγματα που κερδίζουν οι χρήστες κάνοντας διάφορες μικρό-αποστολές μέσα στην πόλη.

Πρόκειται για μια εφαρμογή του Τάσου Τεμπερεκίδη, του Αλέξανδρου Ανδρέου και του Αθανάσιου Μπόλλα τριών αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και όπως σημειώνουν:

«Σκοπός της εφαρμογής είναι να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατό ρεαλιστικό κοινωνικό δίκτυο, ενθαρρύνοντας τα μέλη του να βγουν στην πόλη, να απαθανατίσουν κάθε γωνιά της και να συμμετάσχουν σε διάφορα event που διοργανώνονται στην περιοχή τους». Ενώ όπως αναφέρουν ένα από τα μελλοντικά σχέδια τους είναι να μπορούν τα μέλη να κερδίζουν προσφορές από καταστήματα της περιοχής.

Η πρώτη επίσημη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη στις 1 Οκτωβρίου και ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί 280 μηνύματα σε 21 πόλεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play για όλα τα κινητά Android και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jarappgr

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εφαρμογής: https://jarapp.tk/
Νεότερη Παλαιότερη