Ζωή με τον θάνατο του δίνει ο 12χρονος Σταύρος

Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο 12χρονος Σταύρος από την Γαστούνη που έδωσε μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πτώση.

Πιο συγκεκριμένα έπεσε από ύψος περίπου 10 μέτρων, σε σπίτι στη Γαστούνη. Το αγόρι βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες φέρεται να πάτησε πάνω σε πλεξιγκλάς, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό τραυματισμένο.

Αμέσως μετά ο 12χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το πρωί της Παρασκευής έγιναν όλα τα τεστ, ενώ ακολούθησε μία μεγάλη συζήτηση με τους γονείς του οι οποίοι πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού. Μία απόφαση που θυμίζει σε όλους πως μέσα σε απέραντη θλίψη και πόνο μπορούμε να δείξουμε μεγαλείο ψυχής, να μη φοβηθούμε και να χαρίσουμε ελπίδα και ζωή.

Οι κερατοειδείς του παιδιού μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί και το ήπαρ στην Αθήνα και οι πνεύμονές του στο Παλέρμο.

Δυστυχώς την τελευταία στιγμή ο λήπτης καρδιάς στην Ιταλία παρουσίασε επιπλοκές κι έτσι δεν έγινε η δωρεά της καρδιάς του μικρού.
Η κηδεία του 11χρονου Σταύρου θα γίνει αύριο στη Γαστούνη.
Νεότερη Παλαιότερη