Θρήνος για την 29χρονη λεχώνα που πέθανε από αλλεργικό σοκ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η νεαρή μητέρα πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής - ισχαιμικής βλάβης.

Η τραγική ειρωνεία έγκειται στο γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες η 29χρονη ξεκίνησε να στήνει τη νέα της ζωή, αφού δεν πέρασε πολύς καιρός από την ημέρα που παντρεύτηκε τον αγαπημένο της.

Οι γονείς της ήρθαν άρον άρον από την Αλβανία μην μπορώντας να πιστέψουν το τραγικό παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα.

Σύμφωνα με το STAR, η νεαρή γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή στο νοσοκομείο της Κατερίνης και της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

Εσπευσμένα διακομίστηκε από την Κατερίνη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), η οποία διατάχθηκε από τον υφυπουργό Υγείας.

Η ανακοίνωση του «Ιπποκράτειου» : 
«Σας ενημερώνουμε ότι η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών»
Νεότερη Παλαιότερη