ΕΡΤ 3 : Επιστροφή στο παρελθόν ή άλμα μπροστά ;

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα σε αυτούς που ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης, η περίεργη στασιμότητα που επικρατεί στο θέμα της νέας διοίκησης στην Μακεδονική ΕΡΤ3.
Αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την επικράτηση της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, ο διοικητικός μηχανισμός του μεγάλου κρατικού καναλιού που εδρεύει Θεσσαλονίκη, παραμένει υπό τον έλεγχο στελεχών που είχαν διοριστεί από την  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για την θέση του επικεφαλής στο μεγάλο Μακεδονικό κανάλι  και σαφώς αποτελεί έκπληξη, πώς το όνομα του Διαμαντή Γκολιδάκη, ακούγεται όλο και πιο έντονα για την ανάληψη της υπεύθυνης αυτής θέσης.
Ο νεαρός γιατρός με την μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει κερδίσει στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, μέσα από το μεγάλο επιστημονικό και κοινωνικό του έργο,  είναι ένα πρόσωπο άφθαρτο καθώς δεν έχει αναλάβει ποτέ  θέση στον Δημόσιο τομέα.
 Δείχνει όμως να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις πού έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνοντας την εξουσία,  για στελέχωση  των θέσεων του κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους νέους και δυναμικούς με διάθεση   αλλά και τα προσόντα και το σθένος  να ανταπεξέλθουν σε απαιτητικά καθήκοντα.
Ο Διαμαντής Γκολιδάκης δηλώνει προς το παρών άγνοια για το θέμα, χαμογελά όμως με νόημα στο άκουσμα των παραπάνω σχολίων.

 Αλλο όνομα που είχε ακουστεί τελευταία  και φαίνεται να προωθήθηκε από τοπικά, παλαιά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από το παρελθόν, είναι του Τάσου Σπηλιόπουλου, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, που πολλά χρόνια πριν είχε και πάλι ασχοληθεί με την ΕΡΤ3.

 Το σίγουρο πάντως είναι πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς για πολλούς,  ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να παραμένει  ουσιαστικά ακέφαλο,  το μεγαλύτερο Κρατικό μέσο ενημέρωσης στην Μακεδονία.
Νεότερη Παλαιότερη