Η φωτογραφία που κόστισε σε πιλότο την δουλειά του !!!

Αεροπορική εταιρία απαγόρευσε σε πιλότο της να πετά αεροσκάφη αφού άφησε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο
Η αεροπορική εταιρία Air Guilin στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Τζουάνγκ της νότιας Κίνας απαγόρευσε διά βίου σε πιλότο της να πετά αεροσκάφη, αφού έγινε γνωστό ότι εκείνος επέτρεψε σε επιβάτιδα να μπει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης πριν από περίπου 10 μήνες, όπως ανακοίνωσε αργά χθες η ίδια η εταιρία.
Την Κυριακή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης --και έγινε viral-- μια φωτογραφία όπου μια γυναίκα, χωρίς να φορά ειδική στολή, καθόταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους κάνοντας με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης (V). Τη φωτογραφία συνόδευε το σχόλιο «Χίλια ευχαριστώ στον κυβερνήτη» στα κινεζικά.
Σύμφωνα με την Air Guilin, το περιστατικό συνέβη νωρίτερα φέτος σε πτήση από την πόλη Γκουιλίν προς την ανατολική επαρχία Τζιανγκσού.
Η Air Guilin ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης παραβίασε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας και ότι η εταιρία θα βελτιώσει τα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.
Στον κυβερνήτη απαγορεύθηκε διά βίου να πιλοτάρει αεροσκάφη, ενώ και άλλα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού θα τοποθετηθούν σε θέσεις εδάφους επ’ αόριστον έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της εταιρίας.

ANA-XINHUA
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη